Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Krypto-Pionier Charlie Shrems utrolige rejse: Fra Bitcoin-millionær til fængslet – Del 1

Könnte ASIC sein Miner Signale signalisieren einen bevorstehenden Krypto-Anstieg?

Krypto-pionier Charlie Shrems rejse fra online-iværksætter til Bitcoin-millionær
————————————————————–

Charlie Shrem, en pioner inden for kryptovaluta, har haft en bemærkelsesværdig rejse fra at være driftschef for en lille onlinebutik til at blive en Bitcoin-millionær og at blive portrætteret på forsiden af Forbes-magasinet. Men hans succes blev pludselig afbrudt af en fængselsstraf.

### Fra onlinehandel til Bitcoin-imperium

Shrems begyndte sin iværksætterkarriere med en E-handels hjemmeside, der kun opkrævede 5 dollars i forsendelsesomkostninger pr. vare, hvilket på det tidspunkt var konkurrencedygtigt. Han kom på idéen gennem sin fætter, men udnyttede sine programmørkundskaber til at skabe hjemmesiden, der solgte lamper, tandbørster, barbermaskiner og andre forskellige varer.

I sin fritid hang Shrem ud på online-fora, hvor han blev introduceret til Bitcoin. På det tidspunkt kunne man kun købe Bitcoin ved at overføre store beløb via bankoverførsel til kryptobørsen Mt. Gox, og det tog en uge, før indbetalingen blev behandlet i banksystemet.

Shrem mødte en person ved navn “Gareth” i disse fora, og de to startede en virksomhed, der gjorde det muligt for folk at købe eller sælge Bitcoin med det samme. Deres firma, BitInstant, deponerede penge hos Mt. Gox for at købe Bitcoin, som de derefter solgte i mindre mængder til forskellige kunder.

### Udfordringen med at skalere virksomheden

Men Shrem og hans partner stødte på et problem, da de havde brug for stadig mere kontanter til at indbetale hos Mt. Gox i takt med stigende transaktionsvolumen. Deres kapital svandt hurtigt, og de havde brug for syv til otte gange deres transaktionsvolumen for at opretholde virksomheden.

I denne fase mødte de den velhavende investor Roger Ver, der hjalp dem med en kapitalindsprøjtning på 100.000 dollars, og som også introducerede dem for Erik Voorhees, der senere blev en del af teamet. Yderligere investeringer kom fra David Azar, samt Cameron og Tyler Winklevoss, som endte med at give tilstrækkelig kapital til at løse virksomhedens skaleringsproblemer.

BitInstant voksede så hurtigt, at det til sidst stod for 30 % af alle transaktioner på Bitcoin-blockchainen.

### Et liv i turbulens

Men samtidig med denne vækst kæmpede Shrem med sine forbindelser til sin familie og den jødiske menighed, som han tilhørte. Han begyndte at føle, at hans religiøse samfund bogstaveligt talt kvælede ham, især efter at han forelskede sig i en person, der ikke var jødisk. Denne frustration kulminerede til sidst, og Shrem besluttede at forlade sin jødiske menighed.

Men da han en dag forsøgte at stige ud af et fly i New York, blev Shrem arresteret og anklaget for hvidvaskning af penge. Myndighederne hævdede, at nogle af BitInstants kunder havde brugt de købte Bitcoin til ulovlige formål, herunder kriminelle transaktioner på Darknet-platformen Silk Road.

Efter sin løsladelse mod kaution blev Shrem sat i husarrest og tvunget til at bo hos sine strengt religiøse jødiske forældre, der mente, at hans anholdelse var en straf fra Gud for at forlade menigheden. De var glade for at se ham blive fængslet, fordi de følte, at han havde forårsaget dem så meget lidelse.

Dette er kun begyndelsen på Charlie Shrems historie. Fortsættelse følger i del 2.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version