Krypto News

Krypto-Revolution: Svingende kryptomarkeder og virkningen af Elon Musks handlinger på kursen

Super-Rally eller Mega-Crash: Volatiliteten i kryptomarkedet

Kryptomarkedet er kendt for sin ekstreme volatilitet, og investorer, der handler med kryptocurrency, må være forberedt på alt. I efteråret 2021 nåede den digitale referencevaluta Bitcoin sit historiske højdepunkt på over 69.000 amerikanske dollars, kun for at styrtdykke til 15.000 dollars. I år har den imidlertid igen nået over 30.000 dollars og er aktuelt handlet omkring 26.000 dollars. Disse enorme udsving påvirker også kursen på blockchain-aktier som Marathon Digital Holdings, Coinbase og Riot Platforms.

Elon Musks påvirkning af kryptokurserne

Elon Musks tweets har tidligere bevirket en voldsom stigning i værdien af ukendte kryptokurver som Dogecoin. Men for nylig påvirkede milliardæren markedet på den modsatte måde. En rapport fra Wall Street Journal om salget af Bitcoins beholdningerne hos Musks rumfartsselskab SpaceX udløste en bølge af automatiske salgsordrer, hvilket medførte et midlertidigt fald på 10 procent i Bitcoin-prisen. Musk har måske forstyrret over sin begrænsede indflydelse på Bitcoin, og investorer er fortsat bekymrede for en mulig stigning i renteniveauet på obligationsmarkedet, som kan påvirke kryptokurserne.

Krypto-revolutionen: Blockchain og dens indvirkning på finansverdenen

Kryptokurver er digital valuta, der ikke er kontrolleret af en central myndighed eller trykt af en bank. Denne uafhængighed gør det muligt at skabe usikrede og delvist begrænsede valutaer baseret på blockchain-teknologien. Blockchain er en decentral og transparent database, der gør det muligt at lagre informationer i efterfølgende blokke. Hver blok indeholder information om transaktioner eller andre data, der er forbundet i en uforanderlig kæde. Blockchain-teknologien tilbyder sikkerhed og autenticitet gennem kryptografi og konsensusmekanismer og passer derfor særligt godt til digitale transaktioner og registreringer. Blockchain kan potentielt erstatte traditionelle betalingssystemer og banker og siges at have et verdensforandrende potentiale.

Top  Genesis Når Til En Afslutning Med DCG Efter Settlement - Obligationer på 324.5M Bringes i Orden inden April

Energiforbrug i Bitcoin-mining

Det enorme strømforbrug hos de store serverfarme, der driver Bitcoin-netværket, er en ulempe ved kryptokurver. Det præcise energiforbrug kan ikke opgøres på grund af manglende gennemsigtighed, men ifølge energiforskere fra University of Cambridge svarer den globale energiforbrug til Bitcoin-netværket til energiforbruget i Norge. Bitcoin udgjorde ca. 0,57 procent af verdens samlede energiforbrug ifølge universitetets beregninger. Potentialet for store gevinster har tiltrukket investorer til kryptomarkedet, da Bitcoin har oplevet en stigning på mere end 100.000.000 procent fra sin første børsnotering i 2007 til sit hidtidige højdepunkt.

Hvordan man kan drage fordel af Bitcoin-eufori

Der er flere måder at tilføje en kryptisk touch til sin portefølje. En mulighed er at købe og sælge forskellige kryptokurver som Bitcoin, Ethereum og Ripple via en kryptomægler som Binance eller Bison. Neo-mæglere som Scalable Capital eller finanzen.net zero tilbyder også denne service. Det er også muligt at starte mining af kryptokurver, men det kræver specialiseret hardware og tid. Den mest praktiske løsning for de fleste investorer er at købe fonde og ETF’er, der enten investerer i en kurv af kryptokurver eller fokuserer på teknologivirksomheder, der beskæftiger sig med blockchain-teknologien. Der er nu en række indekser, strategier og ETF’er, der er baseret på denne teknologi. Disse adskiller sig i deres vægtning og fokus og dermed også deres risikoprofil.

Incrementum Crypto Gold: Når kryptokurver møder ædelmetaller

Incrementum Crypto Gold er en mere defensiv tilgang til kryptomarkedet. Fondsforvalterne Roland Peter Stöferle og Mark Valek kombinerer kryptokurver med ædelmetaller i deres portefølje. “Guld og kryptokurver er i vid udstrækning ukorrelaterede investeringsklasser,” fortæller Stöferle. I fonden investerer eksperterne en tredjedel i guld, en tredjedel i sølv og en tredjedel i kryptokurver. Aktiv styring af denne portefølje sikrer, at den holder sig inden for visse målkorridorer, hvilket indebærer regelmæssig realisering af gevinster i en aktivklasse og øget eksponering for svagere aktiver. Sammenlignet med rene blockchain-fonde er fondens volatilitet moderat med 24 procent på et års sigt sammenlignet med Vaneck Crypto and Blockchain Innovators, der udelukkende investerer i kryptosektoren og har en volatilitet på 84 procent i samme periode. Fonden har dog kun opnået en gevinst på 3,8 procent indtil videre i år.

Top  Store virksomheder, der køber og holder Bitcoin (BTC), bør ikke give anledning til bekymring, ifølge Michael Saylor fra MicroStrategy.

Frank Thelens teknologifonde: på jagt efter disruptivt potentiale

Frank Thelen og hans team investerer i teknologivirksomheder med høj innovationskraft og over gennemsnitligt vækstpotentiale. Kryptokurver og blockchain-aktier er en fast del af deres portefølje. “Vores verden vil ændre sig mere inden for de næste ti år end de sidste 100 år takket være teknologier som kunstig intelligens, 3D-print og robotter. Disse ændringer vil føre til massive værdiomlægninger på markederne,” er Thelen overbevist om. Fonden investerer

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button