Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kryptokriminalitet i Palæstina-Israel-konflikten skaber debat om nødvendigheden af krypto-lovgivning

Hamas' Cryptocurrency Ties May Add Momentum to Senator Warren's Anti-Crypto Bill

Kampen mod kryptokriminalitet intensiveres efter angreb i Israel

En nylig opdagelse viser, at angrebet i det sydlige Israel, der angiveligt resulterede i døden for 1.200 israelere, delvis blev finansieret med kryptocurrency. Dette har givet næring til bestræbelserne, anført af senator Elizabeth Warren og andre, på at fremme kryptolovgivning.

Warrens foreslåede lovforslag, der har mødt modstand fra Chamber of Digital Commerce, på grund af bekymringer om at kvæle innovation og markedsikkerhed, sigter mod at udvide kravene til hvidvaskning af penge, som er fastsat i Bank Secrecy Act (BSA) til at omfatte udbydere af digitale tegnebogsaktiver, kryptominere, valideringsnoder og andre deltagere i netværket.

Selvom det ikke blev forventet, at lovforslaget ville blive vedtaget i år, kan Hamas’ involvering i angrebet styrke Warrens argument.

“Vi mener, at dette forbedrer udsigterne for Digital Asset Anti-Money Laundering Act i 2023 væsentligt, da det gør det politisk vanskeligt for enhver lovgiver at stå i vejen for en strengere AML/BSA for krypto,” sagde Jaret Seiberg, analytiker ved TD Cowen, i en researchnote.

Selvom lovgivningen blev introduceret i juli, har den endnu ikke gjort betydelige fremskridt med hensyn til godkendelse i udvalgene.

Warrens bekymringer om kryptokriminalitet

Ikke desto mindre har senator Warren grebet Hamas-nyheden for at understrege hastigheden af hendes forslag. I et opslag på det sociale medie Twitter sagde Warren, at det er “alarmerende og bør være en øjenåbner for lovgivere og reguleringsmyndigheder, at digitale tegnebøger, der er forbundet med Hamas, har modtaget millioner af dollars i kryptocurrency.”

Warren argumenterede for, at det er afgørende at give retshåndhævelsesmyndighederne de nødvendige beføjelser til at bekæmpe kryptofinansieret kriminalitet.

Betydningsfulde støtter og udfordringer

Forslaget blev medunderskrevet af senator Joe Manchin (D-W.V.), der er kendt for at indtage en centristisk position i vigtige lovgivningsspørgsmål, samt de republikanske senatorer Roger Marshall (R-Kan.) og Lindsey Graham (R-S.C.).

Senere fik Warren yderligere støtte fra senator Dick Durbin (D-Ill.), formand for Justitsudvalget, og senator Gary Peters (D-Mich.), der leder Sikkerheds- og Terrorudvalget.

Selvom lovforslaget har indflydelsesrige støtter, står det over for udfordringer i den nuværende kongres, hvor hvert parti kontrollerer et kammer, Repræsentanternes Hus er uden en taler, og finansieringen af regeringen udløber den 17. november.

Ikke desto mindre er nogle af Warrens bekymringer vedrørende hvidvaskning af penge blevet imødekommet i et andet lovforslag, et foreslået tillæg til forsvarsloven National Defense Authorization Act (NDAA) for 2024.

Exit mobile version