Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kryptomining i USA udgør 2,3 procent af el-forbruget: Analyse viser store konsekvenser

Über 10.000 MW: Bis zu 2,3 % des US-Stromverbrauchs entfallen auf Bitcoin-Mining

Kryptomining står for op til 2,3 procent af strømforbruget i USA

Ifølge en analyse fra det amerikanske statskontor for energistatistik stammer op til 2,3 procent af strømforbruget i USA fra kryptomining, hovedsageligt til minedrift af Bitcoin. Staten er i besiddelse af oplysninger om 137 kryptomininganlæg, men har kun informationer om beliggenheden og det maksimale strømforbrug for mindre end halvdelen af dem. De fleste anlæg befinder sig angiveligt i de amerikanske delstater Texas, Georgia og New York. Det anslås, at anlæggene maksimalt kan forbruge 10.275 MW, hvilket svarer til 2,3 procent af det samlede gennemsnitlige strømforbrug på 450.000 MW i hele landet.

Kina, der tidligere var den vigtigste placering for minedrift, er nu blevet overgået af USA. Det amerikanske statskontor for energistatistik har ansøgt og fået godkendt en nødfritagelse for en omfattende dataindsamling om kryptomining, fordi eksisterende oplysninger er baseret på skøn og forskellige kilder. Baggrunden for dette initiativ er blandt andet henvendelser fra den amerikanske kongres vedrørende branchens strømforbrug. Strømforbruget til kryptomining i USA blev skønsmæssigt vurderet til at ligge mellem 25 og 91 TWh i det forgangne år.

Ifølge de seneste tal fra Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index, som også bruges af det amerikanske statskontor for energistatistik, udgjorde USA næsten 40 procent af det samlede strømforbrug til kryptomining i begyndelsen af 2022, mens Kina stod for 21 procent. For tre år siden var forholdet mellem de to lande 4 til 75 procent. Samtidig svarer strømforbruget til Bitcoin-mindrift til hele landes som Grækenland eller Australien. Statistikkontoret vil nu undersøge konsekvenserne for det amerikanske strømmarked og finde ud af, hvilke energikilder der primært anvendes til kryptomining. Derudover vil myndigheden bede offentligheden om input.

Strømforbruget til Bitcoin-mindrift har længe været et kontroversielt emne. Ifølge en nylig offentliggjort undersøgelse stammer størstedelen af strømmen fra fossile brændstoffer, hvilket belaster miljøet og klimaet ekstremt. Omkring 16 procent af strømforbruget blev dækket af vandkraft som den primære vedvarende energikilde. Efter at mange anlæg er flyttet ud af Kina, er dette tal faldet markant. Derudover kræver kryptomining en enorm mængde vand. Den anvendte mængde mellem 2020 og 2021 ville have været nok til at forsyne hundredvis af millioner mennesker i landområderne i Afrika syd for Sahara.

Den stigende interesse for og brug af kryptovaluta har altså tydeligt indvirkning på energiforbruget og miljøet. Det bliver interessant at se resultaterne af den kommende dataindsamling i USA og de potentielle konsekvenser for både energimarkedet og miljøet.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version