Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Kryptowährungsbörse CoinEx gehackt: Verluste von 27 Millionen Dollar aus Hot Wallets

Kryptobörse CoinEx angegriffen und $28 Mio. Dollar aus vier Hot Wallets geleert

Kryptobørs CoinEx udsat for hackerangreb med betydelige tab

Den 12. september blev den populære kryptobørs CoinEx ramt af et mistænkt hackerangreb, der resulterede i betydelige tab fra fire af deres ‘Hot Wallets’. Heldigvis blev angrebet opdaget og rapporteret af blockchain-sikkerhedsfirmaet Cyvers.

Ifølge Cyvers Alert førte indbruddet til tab på mere end 27 millioner dollars i deres Hot Wallets. Alle de stjålne midler blev flyttet til en wallet uden tidligere transaktionshistorik, hvilket rejste bekymringer hos Cyvers og førte til den konklusion, at CoinEx faktisk var blevet hacket.

Data fra Etherscan viser, at CoinEx’s fire Hot Wallets foretog en række omfattende transaktioner med forskellige kryptokurver til en enkelt adresse. Transaktionerne begyndte med bevægelsen af cirka 4.947 Ether, hvilket på det tidspunkt svarede til 7,9 millioner dollars. Derefter blev flere andre kryptokurver i børsens wallet konverteret til Ethereum gennem Uniswap.

Efterfølgende blev der observeret en bemærkelsesværdig bevægelse af 408.741 DAI, 2,7 millioner Graph (GRT) Token, 29.158 Uniswap (UNI) Token samt forskellige andre token fra den varme wallet til den samme adresse.

Cyvers Alert rapporterede også om yderligere bevægelser, herunder cirka 11,5 millioner dollars i kryptoværdier, der blev overført til en Tron-adresse, og 295.000 dollars i aktiver, der blev overført til en Polygon-adresse. Dette udgør samlet set 27,4 millioner dollars fordelt på tre forskellige blockchain-netværk.

CoinEx har reageret på sikkerhedsbristen og forsikrer brugerne om, at deres midler stadig er sikre, samtidig med at kompensationsplaner iværksættes.

På tirsdag kl. 13:38 (ET) udsendte den Hongkong-baserede kryptobørs CoinEx en officiel tweet om sikkerhedsovertrædelsen og fastslog, at det præcise omfang af tabene endnu ikke er fastlagt.

I indlægget med titlen “Dringende Meddelelse: Sikkerhedshændelse på Coinex – Øjeblikkelige handlinger i gang”, blev brugerne informeret om situationen.

“Den 12. september 2023 opdagede vores risikostyringssystem suspekte pengeudtræk fra flere hot wallet-adresser, hvor CoinEx-børsens aktiver opbevares. Da vi har erkendt alvoren af situationen, har vi hurtigt indsat et specialundersøgelsesteam til at undersøge sagen. Foreløbige vurderinger tyder på, at der har været uautoriserede transaktioner med ETH, TRX og MATIC.”

CoinEx forsikrer også brugerne om at forblive rolige og understreger, at de berørte midler kun udgør en lille del af deres samlede formue. Børsen forsikrer, at brugernes midler forbliver sikre og uberørte. Hvis brugere er berørt, vil der blive givet kompensation hurtigt og omfattende.

“Vi lover, at en detaljeret tidsplan og en omfattende rapport om dette incident vil blive delt med fællesskabet så hurtigt som muligt.”

CoinEx meddelte også i deres tweet, at ind- og udbetalingstjenester midlertidigt suspenderes af sikkerhedsmæssige årsager og vil blive genoptaget efter en grundig undersøgelse af hændelsen.

CoinEx har forpligtet sig til at give fællesskabet en detaljeret tidsplan og en omfattende rapport om hændelsen så hurtigt som muligt.

“Vores prioritet har været og er sikkerheden og tilliden hos vores brugere. Vi beklager dybt, at denne hændelse har skabt problemer, og forsikrer dig om, at vi vil arbejde ubesværet for at beskytte dine interesser.”

Det er værd at bemærke, at CoinEx tidligere har indgået en aftale med den newyorkanske statsadvokat Letitia James om at refundere investorer i New York med mere end 1,7 millioner dollars og betale bøder. Desuden er det CoinEx forbudt at operere i staten New York. Dette skete, efter at James sagsøgte CoinEx og anklagede dem for at udgive sig for at være en kryptobørs og undlade at registrere sig hos delstaten New York.

Denne artikel er oprindeligt blevet udgivet på CoinEx’s platform og er blevet redigeret og oversat til dansk.

Exit mobile version