Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Markt-Timing im Kryptosektor: Erfolg oder Misserfolg?

Bitcoin (BTC) steht vor einem parabolischen Anstieg, Krypto-Experte prognostiziert eine Rallye

I krypto-verdenen findes der en overflod af data, der kan analyseres for at forudsige markedets retning og beslutte det rette tidspunkt til at investere. Makroøkonomiske faktorer som rentemøder i den amerikanske centralbank, arbejdsløshedstal, inflationsudvikling, annonceringer om krypto-tilpasning af nye virksomheder eller endda lande, specifikke nyheder om enkelte krypto-projekter og en masse On-Chain-data udgør en stor legeplads for investorer.

Derudover lokker krypto-sektoren med adskillige daytrading-muligheder, ofte uden behov for registrering og med ubegrænsede gevinster. Den delvist ekstreme volatilitet fungerer som det sidste puslespil for at friste mange investorer til at forsøge at time markedet på kort og mellem lang sigt.

### Markeds-timing sjældent fører til succes i krypto-sektoren

Trods de mange muligheder for markedstidende viser det sig, hvor vanskeligt markedstidende er i krypto-sektoren og hvor hurtigt man kan gå glip af størstedelen af en Bullrun. En analyse foretaget af investeringsfirmaet Fundstrat, der blev udført i første kvartal 2024 og undersøgte markedet ud fra dets præstation, viser dette. Analysen sammenlignede de bedste 10 præstationsdage for Bitcoin hvert år med de resterende 355 dage.

Resultatet er brutal: At gå glip af de ti bedste Bitcoin-dage om året betyder i det store og hele at gå glip af størstedelen af årsgevinsterne. Siden Bullrun i 2013 har denne dynamik været konstant. Mens forskellen i 2013 stadig var relativ moderat, opnåede de ti bedste dage i Bullrun-året 2017 cirka 350 procent i forhold til en afkast på 225 procent resten af året. I Bullrun fra 2020 til 2021 var forskellen endnu mere ekstrem: I løbet af Bullmarkedet i 2021 opnåede de ti bedste dage i året et afkast på 179 procent sammenlignet med et afkast på minus 43 procent de resterende 355 dage. I modsætning hertil opnåede de ti bedste dage stadig en betydelig afkast på 217 procent i et bjørnemarkedsår som 2019 i forhold til et afkast på minus 39 procent for resten af året, som analysen viser.

Analysen viser imponerende, at Bitcoin foretager sine afgørende opadgående bevægelser på meget kort tid, og investorer, der ikke er med i denne fase, glipper en stor del af Bullrun-potentialet. Med Altcoins er denne dynamik endnu mere ekstrem. Mens Bitcoin også i svage år punktuelt kan opnå god præstation og reelt set kun præsenterer sig svagt i et af sine fire år lange cyklus, viser Altcoins størstedelen af tiden en markant underpræstation i forhold til Bitcoin og viser kun deres styrke i løbet af en fuld cyklus i løbet af hedesphasen af en Bullrun, i en generel Blow-Off-Top af markedet. Markedstidende på kort til mellemlang sigt ser derfor ud til at være en meget ineffektiv strategi for krypto-investeringer.

### Den eneste fornuftige form for markedstidende i krypto-sektoren

Investorer skal være opmærksomme på, at det er vanskeligt at time markedet præcist. Det er kun fra et langvarigt perspektiv muligt at time markedet groft og dermed opnå et positivt resultat for ens investeringsstrategi.

Bitcoin har etableret et cyklisk mønster i årene siden sin oprettelse, hvilket egner sig godt til vellykket langfristet markedstidende. Bitcoin-prisen bevæger sig i en fireårig cyklus omkring sine halveringer. Ifølge de historiske prisforløb gælder følgende dynamik:

– Opadgående tendens begynder i et Pre-Halving-år, ledsaget af klare charttekniske og On-chain-signaler. Især vigtig er en stigning over den 200-dages-trend samt bullmarket-supportbåndet, bestående af den enkle 20-ugers-trend og den eksponentielle 21-ugers-trend. I et Halving-år har der hidtil altid været en brud på det tidligere all-time high, og hovedfasen af en Bullrun blev indledt med en tilsvarende overgang til priskonvergensfasen over det seneste all-time high. I et Post-Halving-år har finalen af en Bullrun hidtil altid udfoldet sig med paraboliske prisstigninger for Bitcoin og Altcoins. I løbet af hvert år er fjerde kvartal sæsonmæssigt ofte det stærkeste og har hidtil også altid markeret slutningen på hvert Bullrun. I det andet år efter en halvering har der hidtil altid været en bjørnemarked med en voldsom korrektion tilbage til det sidste all-time high fra den foregående cyklus eller lidt derunder.

#### De bedste købsfaser

Dermed fremkommer en relativt simpel udførsel af langvarigt markedstidende. Den bedste købsfase for Bitcoin er i et Pre-Halving-år, når afslutningen af en bjørnemarkedet chartteknisk viser sig gennem en vedvarende overskridelse af 200-dages trenden og bullmarket-supportbåndet. Regelmæssig investering i form af Dollar-Cost-Averaging anbefales indtil Halving-året, inden starten på Bullrun-hedfasen. I løbet af priskonvergensfasen over all-time highet begynder fasen, hvor der er mulighed for at tage fortjeneste.

For Altcoins er indstigningen på grund af deres højere volatilitet og større usikkerhedsfaktorer mere vanskelig, men generelt gælder det samme. I sidste ende har man endda mere tid til at positionere sig for Altcoins, da den interessante fase først finder sted i slutningen af en Bitcoin-Bullrun, typisk efter at det har nået en ny top.

Valget og valget af de rette Altcoins er dog en vanskelig disciplin. Mange Altcoins opnår slet ingen outperformance i forhold til Bitcoin, og mange af de bedstperformende Altcoins findes ofte slet ikke i begyndelsen af en ny cyklus. Store investeringer i Altcoins bør derfor kun foretages med en passende risikotolerance, forsigtig kapitalforvaltning og helst den nødvendige erfaring og under ingen omstændigheder en betydelig del af den samlede kapital.

Konklusionen for markedstidende på Bitcoin fra min side kan opsummeres på følgende måde: Det rigtige tidspunkt at investere i Bitcoin er altid nu, fordi Bitcoin-tilpasningen fortsætter ufortrødent. Kun i den varme fase af et Blow-Off-Top bør man måske afstå fra at investere. Med Altcoins er situationen mere vanskelig, og en større grad af risikotolerance er desværre påkrævet, men til gengæld kan præstationen være betydelig større, hvis man gør tingene rigtigt.

Exit mobile version