FinanzenKrypto News

Mastercard etablerer et forum for samarbejde omkring digitale centralbankvalutaer

Mastercard lancerer forum til at fremme diskussion om digitale centralbankvalutaer

Den globale betalingsgigant Mastercard har oprettet et forum med det formål at lette diskussioner og samarbejde mellem aktørerne inden for kryptovaluta-branchen med fokus på digitale centralbankvalutaer (CBDCs).

Ifølge et blogindlæg fra Mastercard har CBDC-partnerprogrammet allerede tiltrukket vigtige deltagere som Ripple, Fireblocks og Consensys.

Formålet med dette program er at fremme dialog og understøtte innovation og effektivitet inden for branchen.

Raj Dhamodharan, chef for Digital Assets og Blockchain hos Mastercard, udtaler, “Vi tror på valgfrihed i betalingsverdenen og på, at interoperabilitet mellem forskellige betalingsformer er en væsentlig del af en blomstrende økonomi. Med tanke på en digital styret fremtid vil det være afgørende, at værdien af CBDC er lige så nem at anvende som andre former for penge.”

Selvom CBDC’er adskiller sig fra kryptovalutaer, har de visse ligheder og kan muligvis være baseret på blockchain-teknologien, som populære kryptovalutaer som Bitcoin er baseret på.

Mastercard har en stærk track record når det gælder at fremme innovation inden for digitale aktiver, især inden for CBDC-området.

Tidligere på året introducerede virksomheden en forudbetalt kort på Bahamas for at lette brugen af landets banebrydende CBDC.

Ydermere har Mastercard for nylig annonceret planer om at oprette et testmiljø i Storbritannien med henblik på at undersøge tokeniserede bankeindskud.

Testmiljøet vil på sigt også omfatte CBDC’er og regulerede stablecoins, hvilket understreger virksomhedens engagement i at udforske nye teknologier inden for finanssektoren.

Stort antal lande udforsker CBDC’er

Mastercards initiativ kommer på et tidspunkt, hvor en række lande overvejer at digitalisere deres valutaer ved at indføre CBDC’er.

Top  Kaufland tilbyder at ombytte værdiløse NFT'er til indkøbskuponer.

Ifølge CBDC Tracker undersøger 114 lande, der repræsenterer over 95% af verdens BNP, i øjeblikket muligheden for at indføre en CBDC.

Derudover har mere end 10 lande iværksat pilotprogrammer for CBDC’er, hvor lande som Bahamas, Kambodsja, Kina og Nigeria allerede har funktionsdygtige CBDC’er.

I juli underskrev den russiske præsident, Vladimir Putin, officielt en lov, der lægger op til indførelsen af en digital version af landets nationale valuta.

Loven giver centralbanken tilladelse til at påbegynde tests af CBDC fra 1. august.

Det er værd at bemærke, at USA er en af de få lande, der ikke har bekræftede planer om at indføre en digital valuta.

Landet har dog indført en CBDC for storkunder (bank til bank).

I mellemtiden er Mastercard en fortaler for blockchain-teknologien.

I maj erklærede betalingsgiganten, at kryptovalutaer og blockchain er nyttige og kan bringe større fordele til finanssektoren som helhed, men kun hvis de adresserer sikkerheds- og brugervenlighedsudfordringer for at opbygge tillid.

Sidste år iværksatte virksomheden Start Path Crypto, et globalt engagementsprogram, der sigter mod at hjælpe start-ups inden for blockchain, krypto og digitale aktiver med at skalere.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button