Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Nvidia og Bitcoin: Drømmen om at blive hurtigt rig er bristet

Nvidia und Bitcoin: Der Traum vom schnell reich werden ist geplatzt

Nvidia og Bitcoin: Nye Realiteter for Håbefulde Investorer

Succesen ved at investere stort i Bitcoin og Nvidia for at blive hurtigt rig er blevet næsten til en myte for mange handlende på markedet. De seneste drastiske prisfald for Bitcoin og Nvidia har sandsynligvis knust drømmene for mange “Get-Rich-Quick” -entusiaster. Den stejle stigning i kryptokurrencyen og AI-støtte-chipselskabet har tiltrukket flere investorer til risikofyldte aktiver. Men især dem, der sprang på vognen på de seneste højdepunkter, har måttet opleve en ubehagelig overraskelse. Nvidia-aktien faldt med ca. 16% på kun tre handelsdage og har dermed fanget flere investorer på det forkerte ben.

Nvidia-nedturen

I uger har Nvidia-aktien kun gået en vej: opad. For handlende, der red på bølgen af AI-drevne Nvidia-aktier – ofte med gearing, var det et lukrativt væddemål. Men det blev som det måtte blive. Ifølge en rapport fra Bloomberg investerede en gruppe småinvestorer en rekordsum i en gearet ETF, naturligvis lige i ugen før prisnedgangen startede. Det overraskende tilbageslag har ikke kun overrumplet mange handlende, men også resulteret i store tab for dem, der kom ind sent. Også for Nvidia havde tilbageslaget konsekvenser. Chipproducenten har mistet omkring 430 milliarder dollars i markedsværdi og sin status som verdens mest værdifulde selskab.

For Bitcoin gik det ned ad bakke efter at have nået $71.800 den 7. juni. Den mest kendte kryptokurrency er siden faldet til et lav på cirka $59.000. På månedsbasis ligger BTC ca. 12% i minus.

Bitcoin og Nvidia: Ingen Envejsvæddemål

Bitcoin og Nvidia har lige mindet grådige investorer om, at markedets hotteste handler slet ikke er envejsvæddemål og at børsen alligevel ikke er envejskørsel.

Ifølge Bloomberg oplevede den største kryptokurrency mandag et af sine stejleste fald siden genopretningen af kryptomarkedet i starten af sidste år og fik investorerne til at længes efter $60.000 som en teknisk bund for at undgå mere smerte.

Imens faldt Nvidia – frontløberen for kunstig intelligens-revolutionen – med næsten 7%. Aktiekursen faldt med 16% fra sit rekordhøj under de sidste tre sessioner og tabte desuden 430 mia. USD i markedsværdi. Det er det største tre-dages værditab for et selskab i historien.

Oversat rally

På længere sigt giver begge risikoaktiver stadig fantastisk afkast. Dog rejser turbulensen endnu en gang spørgsmålet om, hvorvidt sprækkerne i momentum-handlerne indikerer en hårdere udsigt for risikovillighed, da udsigten til højere og mere vedvarende rentesatser fortsat hænger over markederne.

“Menneskerne indser nu, at momentum virker i begge retninger,” sagde Chris Weston, chef for forskningsafdelingen hos Pepperstone Group. Bitcoin har brug for “god stemning for at fyre udyret” og Nvidia er “en utroligt mættet lang position,” tilføjede han.

Bitcoin stabiliserede sig tirsdag og steg med ca. 3% for at nå $61.000 igen. Futures på den teknologitunge Nasdaq 100-indeks kunne også stabilisere sig lidt. Bevægelserne tyder på, at investorernes stemning generelt forbliver stabil, hvilket understøttes af stigninger i globale aktier, guld og kryptokurver i det forgangne år.

Carol Schleif, vicedirektør for investering hos BMO Family Office LLC, pegede på i Bloomberg Radio, at en vægtet udgave af S&P 500 steg mandag, mens hovedindekset kæmpede. Den lige vægtede version af S&P 500 eliminerer skævheder skabt af markedsvægt og fortynder indflydelsen fra megakapper fra teknologibranchen.

“Der skal være et bredere marked for, at rallyet er bæredygtigt,” sagde hun. Ellers truer en korrektion for markedsoplevelsen. “Vi mener, at de robuste fundamentale data kan manifestere sig i flere brancher end blot i teknologibranchen”.

FMW/Bloomberg

Vi nævnte tidligere i artiklen, at det er vigtigt at være opmærksom på markedstendenserne for både Bitcoin og Nvidia. Det kan være en udfordring at forudsige, hvordan priserne vil udvikle sig, og derfor, som investor, er det vigtigt at forblive opmærksom og informeret. Har du nogensinde investeret i kryptovalutaer eller teknologivirksomheder som Nvidia? Lad os vide dine erfaringer og meninger i kommentarfeltet nedenfor.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version