Krypto News

Ny digital regulering af kryptovalutaer: Hvordan påvirker MiCAR Whitepaper i Tyskland?

MiCAR-krav til Whitepaper og nationale tilpasninger

Markeder for kryptoaktiver er underlagt en ny regulering kaldet Markets in Crypto Assets Regulation (MiCAR), der gradvist vil træde i kraft i EU-medlemslandene fra d. 30. juni 2024. Da MiCAR er en direkte anvendelig forordning i alle medlemsstater, har de nationale lovgivere kun begrænsede muligheder for at påvirke den. I Tyskland er der imidlertid blevet offentliggjort et lovforslag, Finanzmarktdigitalisierungsgesetz, der sigter mod at implementere MiCAR i national lovgivning.

Betydningen af MiCAR Whitepaper

Reguleringen pålægger virksomheder, der planlægger at tilbyde eller handle med kryptoværdipapirer, at udarbejde et MiCAR Whitepaper i overensstemmelse med de gældende krav. Det nationale lovforslag, Finanzmarktdigitalisierungsgesetz, lægger vægt på administrative procedurer og regler for overtrædelser af MiCAR-reglerne.

Kryptomarkedsloven (KMAG)

Finanzmarktdigitalisierungsgesetz forudser indførelsen af en lov om tilsynet med markeder for kryptoværdipapirer, også kendt som Kryptomarkets Aufsichtsgesetz (KMAG). Denne lov har til formål at gennemføre MiCAR og regulere tilsynet med markeder for kryptoværdipapirer i overensstemmelse med MiCAR-bestemmelserne.

Loven fastslår klart, at KMAG ikke finder anvendelse på finansielle instrumenter, der ikke er omfattet af kryptoreguleringen. Virksomheder, der ønsker at offentliggøre værdipapirrefereret tokens eller ansøge om tilladelse til handel, skal fremsætte en ansøgning ved det tyske finanstilsyn, BaFin, og offentliggøre et passende MiCAR Whitepaper i overensstemmelse med MiCAR-kravene.

Overholdelse af MiCAR Whitepaper

KMAG giver BaFin beføjelse til at kræve ændringer i MiCAR Whitepaper, hvis det ikke opfylder reguleringsmæssige krav, samt til at anmode om tilføjelse af yderligere oplysninger af hensyn til finansiel stabilitet eller offentlighedens beskyttelse. Der er også bestemmelser for handling, hvis der konstateres overtrædelser af MiCAR-regler, herunder midlertidig suspension af offentlige tilbud eller handelstilladelser i op til 30 dage.

Top  Shibarium ID er forventet at revolutionere Shiba Inu-økosystemet: Hvad betyder det for fremtiden?

Konsekvenser af overtrædelser

KMAG fastsætter sanktioner for overtrædelser af MiCAR, herunder bøder for manglende overholdelse af Whitepaper-kravene og manglende opdatering eller offentliggørelse af Whitepaper i den krævede periode.

I det store hele markerer Finanzmarktdigitalisierungsgesetz en vigtig tilpasning af tysk lovgivning til MiCAR-reguleringen og fastlægger konkrete konsekvenser for overtrædelser af reglerne. Det forventes at styrke tilsynet med kryptomarkeder og beskytte investorer og offentligheden mod uretmæssige aktiviteter.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button