Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Ny EU-lovregulering af kunstig intelligens kræver handling fra virksomheder

Die EU hat kürzlich den AI Act angenommen, der neue Beschränkungen für die Nutzung künstlicher Intelligenz vorsieht und Transparenz vorschreibt.

## KI-Regulering kræver handling fra virksomheder

### Baggrund
Den Europæiske Union har for nylig vedtaget AI Act, der introducerer nye restriktioner for brugen af kunstig intelligens og kræver gennemsigtighed i processen. Formålet med loven er at fremme tilliden til KI-systemer ved at forbyde visse anvendelser, såsom manipulation af adfærd, der kan forårsage skade på mennesker. Loven forbyder også vurdering af social adfærd, som det ses i det kinesiske socialkreditsystem.

### Anbefalinger til virksomheder
Virksomheder, der anvender KI-systemer, skal være opmærksomme på de nye reguleringer og forberede sig omhyggeligt. De skal nu registrere begivenheder, rapportere alvorlige hændelser og overholde databeskyttelses- og sikkerhedsstandarder. Hvis et KI-system udgør en risiko for sundhed, sikkerhed eller beskyttelse af grundlæggende rettigheder, kan tilsynsmyndigheder anmode om, at systemet trækkes tilbage fra markedet.

### Risikostyring og overholdelse
Det amerikanske National Institute of Standards and Technology (NIST) har udviklet et KI-Risikostyringsrammeark (RMF), der hjælper virksomheder med at identificere og håndtere risici forbundet med KI. Virksomheder bør fastlægge klare procedurer, definere KI-roller og ansvarsområder og minimere risici. Det er vigtigt at dokumentere design, udvikling og brug af KI-systemer og integrere en KI-overensstemmelsesstrategi i deres kvalitetsstyringssystem (QMS).

### Ansvar og overvågning af KI
Virksomheder skal sikre, at deres KI-systemer respekterer love, menneskerettigheder og demokratiske værdier ved hjælp af tre tilgange: “Menneske-i-slyngen”, “Menneske-ud-slyngen” og “Menneske-over-slyngen”. Konformitetsvurderinger og information til myndigheder er afgørende for at sikre overholdelse af EU AI Act. Det er vigtigt at teste systemer for at dokumentere risici og følge lovgivningen.

### Konklusion
Implementeringen af EU AI Act indebærer en betydelig indsats, især med hensyn til at overholde databeskyttelses- og overensstemmelseskrav. Virksomheder kan drage fordel af OneTrust’s AI Governance-platform til at identificere og mindske risici, automatisere retningslinjer for Menneske-KI-konfigurationer og sikre behørig governance over deres KI-systemer. Bedre styring af KI-udviklingen og overvågning af ydeevnen er afgørende for at opretholde tillid og undgå risici.

### Møde med en AI-specialist
Virksomheder kan downloade detaljerede handlingsanbefalinger og anmode om en AI Governance-demo fra OneTrust for at få indsigt i implementeringen af EU AI Act. OneTrust, LLC, et førende amerikansk firma inden for datastyring, automatisering af overholdelse og databeskyttelse, tilbyder integrationsløsninger og bedste praksis til at imødegå udfordringerne med KI-regulering og styring.

Exit mobile version