Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Ny national svindeldatabase vil gavne både offentligheden og myndighederne

CFTC Commissioner Calls for Fraud Database to Allow Investors to Identify Bad Actors

Oprettelse af føderal svigsdatabase kan hjælpe investorer og myndigheder

Christy Goldsmith Romero, kommissær for Commodity Futures Trading Commission (CFTC), har foreslået oprettelsen af en føderal svigsdatabase, der vil gøre det muligt for investorer at identificere personer med dårligt rygte.

Ifølge en rapport fra Reuters har registeret til formål at give investorer og retshåndhævende myndigheder nem adgang til oplysninger om tidligere finansielle bedrageridomme og civile bøder. Det vil være en centraliseret og søgbar database over økonomisk misbrug, der giver offentligheden mulighed for at beskytte sig mod svigagtige aktiviteter.

Goldsmith Romero understregede behovet for en så omfattende registrering, som enkeltpersoner let kan tjekke, inden de betror deres penge, tillid og forretning til andre.

National svigsdatabase til gavn for både offentligheden og myndighederne

Mens nogle reguleringsorganer opretholder databaser over disciplinære foranstaltninger eller forbrugerklager, findes der i øjeblikket ingen national database, der tillader effektiv krydsreferering på tværs af føderale agenturer og statslige reguleringsorganer.

“Det er virkelig hjerteskærende at tale med folk, der bliver ofre,” sagde hun under en tale mandag i San Diego.

“Det handler om at give folk oplysninger, så de kan bevæbne sig, fordi det er virkelig svært at få penge tilbage til ofre i bedragerisager. Så det er bedre, hvis vi kan stoppe det fra at ske i første omgang.”

Oprettelsen af et centraliseret register ville ikke kun lette offentlighedens adgang til information, men også gøre det muligt for regeringen at identificere gentagne lovovertrædere og virke som en afskrækkende for potentielle svindlere.

Goldsmith Romero foreslog oprindeligt registreringen for flere år siden, mens hun var ansvarlig for et afgørende finansiel krisebailout-program i 2009. Siden hun blev kommissær for CFTC i marts 2022, har hun genoplivet ideen og understreget dens relevans for kryptosektoren.

Goldsmith Romero nævner udbredelsen af svindel i kryptoområdet

Goldsmith Romero nævnte også udbredelsen af ​​svindel i kryptoområdet og den fragmenterede karakter af tilgængelig information i et interview med Reuters.

“Dette var noget, jeg tænkte på igen for nylig med hensyn til krypto,” sagde hun.

“Vi ved, at der er massivt svindel i kryptorummet, men der er så mange uforenelige oplysninger, som folk skal forsøge at få fat på.”

Imidlertid erkendte Goldsmith Romero de udfordringer, der er forbundet med oprettelsen af ​​en sådan database. At identificere en enkelt agentur til at være vært for registreringen og sikre den nødvendige indledende finansiering ville udgøre betydelige hurdler.

Ikke desto mindre søger hendes forslag at løse det fragmenterede informationslandskab og fremme investorbeskyttelse i en tid, hvor svindel stadig er et væsentligt bekymring.

Opfordringen til en svigdatabase kommer, mens krypto-hacks stadig er et stort problem inden for den digitale aktiver-verden. Ifølge en rapport fra Web3 bug bounty-platform Immunefi har Web3-platforme hidtil i år mistet over 1,2 milliarder dollars i hacks og “rug pulls”.

Rapporten afslørede i alt 211 separate hændelser, der bidrog til denne massive sum, hvoraf blot august alene tegnede sig for 23,4 millioner dollars i tab.

Exit mobile version