Indholdsfortegnelse
Vigtigheden af Berechtigungsmanagement for Kreditinstitutter
Kreditinstitutter står over for udfordringen med at overholde et strengt regelsæt, der sikrer beskyttelsen af følsomme data og sikkerheden af deres systemer. Ifølge de regulerende retningslinjer i BAIT (Bankaufsichtliche Anforderungen an die IT) og MaRisk (Mindestanforderungen an das Risikomanagement) skal de omhyggeligt dokumentere adgangs- og adgangsrettigheder.
En central del af denne dokumentation er rezzertifizierung: en proces, der sikrer, at de tildelte tilladelser stemmer overens med nuværende praksis og forpligtelser. Dette kræver digitale løsninger.
Stigende krav til Berechtigungsmanagement
Regulerende retningslinjer som BAIT og MaRisk sætter kreditinstitutter under pres for at dokumentere adgangs- og adgangsrettigheder til software, IT-strukturer og lokaler omhyggeligt. Rezertifizierung, en proces der omfatter verifikation af overensstemmelse med nuværende praksis og dokumenterede forpligtelser, er en væsentlig del af dette. Konkret betyder det, at de ansvarlige regelmæssigt skal gennemgå og bekræfte de tildelte tilladelser for at sikre, at de fortsat er berettigede. Denne proces er en vigtig sikkerhedsforanstaltning for at forhindre uautoriseret adgang og opretholde systemernes integritet.
Rezertifizierung? Kun mulig med software!
Som en del af rezertifizierung spiller de respektive beskyttelsesbehovsklasser en afgørende rolle, der bestemmer tidspunktet for revisionscyklussen – en periode der kan variere mellem seks måneder og tre år. Disse krav kan ikke opfyldes med menneskelig indsats – her er der behov for digitale løsninger, der i høj grad automatiserer berechtigungsmanagementprocessen. At finde den rette løsning er ikke let: En software, der hævder at understøtte de regulerende krav maksimalt, skal have en række afgørende evner og egenskaber.
Berechtigungsmanagement: Dybdegående analyse gør forskellen
En løsning, der opfylder disse høje krav, er for eksempel FOCONIS-ZAK-funktionspakken “Rezertifizierung” samt softwaren Deep Thought™. Den innovative samarbejdsapplikation sætter nu nye standarder for overvågning og analyse af adgangs- og adgangsrettigheder. Udover branchestandarder tilbyder den en omfattende ekspertise, der afspejles i dybdegående analyser og dækker yderligere relevante kontrolområder, herunder “toksiske” analyser.
Konklusion
De stigende krav til Berechtigungsmanagement for kreditinstitutter kræver effektive digitale løsninger for at opfylde reguleringsmæssige krav og sikre systemernes sikkerhed på lang sigt. Med de rette værktøjer og teknologier på plads kan kreditinstitutterne navigere gennem disse udfordringer og sikre overensstemmelse med de kommende regulerende krav inden for tidsfristen i januar 2025.