AltcoinsKrypto News

Oman Invests $1.1 Billion in Cryptocurrency Mining as it Aims to Become a Digital Hub in the Arabian Peninsula

Sultanatet Oman fortsætter sin satsning på verden af ​​kryptocurrency med en række millioninvesteringer. Landet, der er beliggende på den sydøstlige kyst af Den Arabiske Halvø, sigter mod at etablere sig som et digitalt knudepunkt i en meget konkurrencedygtig region.

Regeringen har offentliggjort planer om at investere næsten 1,1 milliard dollars i cryptocurrency mining-operationer ifølge en rapport fra Forbes. “Denne initiativ stemmer overens med vores mål om at diversificere vores økonomi, integrere moderne teknologier og samtidig overholde vores forpligtelse til etiske og bæredygtige praksisser,” udtalte Sheikh Mansour Bin Taleb Bin Ali Al Hinai, formand for Omans Authority for Public Services Regulations, i en nylig pressemeddelelse.

En af de betydelige investeringer var en 300 millioner dollars aftale med det Abu Dhabi-baserede ingeniørfirma Phoenix Group. Som en del af samarbejdet vil virksomheden udvikle en 150-megawatt krypto-mining farm, kendt som Green Data City, som vil være Omans første licenserede krypto-mining enhed.

Projektet forventes at blive lanceret i det kommende år og markerer et afgørende milepæl i Omans rejse mod at blive en betydelig spiller på det digitale område. Derudover har Exahertz International i partnerskab med lokale myndigheder fået godkendelse til en 370 millioner dollars krypto-mining farm og planlægger at deployere yderligere 15.000 maskiner inden oktober.

“Vores projekt overskrider grænserne for traditionelle minedatacentre. Ved at skabe synergier mellem specialbygget hardware, hyperscale-evner og intelligent energiforbrug,” udtalte Jad Fredrick Kharma, CEO for Exahertz, i et interview. “Vi bygger en robust ramme, der både er innovativ og bæredygtig og i overensstemmelse med Omans vision for 2040.”

Omans vedtagelse af kryptocurrency stemmer overens med den bredere regionale trend, idet mange lande i Mellemøsten i stigende grad åbner op for brugen af digitale valutaer.

Top  Block lancerer Bitkey, en Bitcoin-fokuseret hardware wallet, og træder ind på det sikre opbevaringsmarked

Omans omfavelse af crypto vækker diskussioner om shariakompatibilitet

Omans omfavnelse af krypto har vakt diskussioner om dens overensstemmelse med sharia-loven, der generelt refererer til korrekt islamisk adfærd vedrørende forskellige forhold, herunder økonomiske aktiviteter.

Islamiske lærde er uenige med hensyn til deres mening om cryptocurrency. Nogle lærde hævder, at den spekulative karakter af cryptocurrency gør det uforeneligt med sharia-loven.

Denne holdning har fået støtte fra indflydelsesrige islamiske grupper i lande som Tyrkiet, Egypten og Indonesien. Tilhængere af kryptocurrency hævder derimod, at det kan betragtes som halal (tilladt), fordi det ikke involverer indsamling af renter, kendt som riba.

Derudover styrker den brede accept af krypto som en form for valuta argumentet for dens overensstemmelse med islamiske principper. På trods af den fortsatte debat mellem lærde har muslimske flertalslande vist en bemærkelsesværdig vedtagelsesrate af kryptocurrency i de seneste år.

En rapport fra Chainalysis i oktober 2022 fremhævede Mellemøsten og Nordafrika som de hurtigst voksende krypto-markeder. Blandt de tyve mest vedtagende lande var der fire muslimske flertalslande sammen med andre lande med betydelige muslimske befolkninger som Indien og Nigeria.

Ikke desto mindre er det regulerende landskab omkring kryptocurrency i den muslimske verden stadig fragmenteret. Mens lande som De Forenede Arabiske Emirater har positioneret sig som attraktive destinationer for crypto-iværksættere og tilbyder favorable miljøer for crypto-relaterede virksomheder, har andre som Tyrkiet pålagt begrænsninger for brugen af ​​kryptocurrency til betaling og finansielle mellemled.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button