Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Opposition mod IOTA Stiftningens planer om at øge tokens med 65 procent rejser sig

IOTA-stiftelsens plan om at øge tokens ved kunstigt at skabe inflation møder modstand

Det har skabt stor debat i weekenden, da IOTA-stiftelsen annoncerede deres planer om at øge antallet af tokens med 65 procent. IOTA-medstifter David Sønstebø har reageret kritisk og kommer med konkrete krav.

IOTA-stiftelsen har med et hastværk besluttet, under ledelse af chefen Dominik Schiener, at “trykke flere penge” ved at øge antallet af IOTA-tokens med 65 procent den 29. september. Dette skal bruges til at finansiere deres arbejde og ekspansion. Prispresset på IOTA som følge af denne beslutning har overrasket investorerne, og fællesskabet føler sig overrumplet. I denne situation er det værd at lytte til David Sønstebø, der indtil sin afsked i december 2020 var den førende skikkelse bag IOTA-stiftelsen.

I en blogpost gør Sønstebø det klart, at han også blev overrasket over de vidtrækkende beslutninger, som stiftelsen har truffet. Han skriver: “Aldrig før har IOTA-fællesskabet været bedt om at acceptere noget så radikalt og betydningsfuldt, samtidig med at vi har haft så lidt information som denne gang.” Han påpeger også, at han stadig er den person med den største beholdning af IOTA. Han spørger, hvad det præcist betyder for IOTA, at De Forenede Arabiske Emirater er kommet ind i billedet. Og hvordan kan man overhovedet komme på ideen om at udbetale 5 procent af den fremtidige værdi af IOTA i millioner af dollars til såkaldte “contributor” og hvem vil profitere af det?

Sønstebø mener, at den velgørende IOTA-stiftelse med base i Berlin vil stå over for alvorlige juridiske problemer, hvis de ikke koordinerer deres planer om inflation og omstrukturering med fællesskabet. Men Sønstebø præsenterer også et kompromis: “Med gennemsigtighed og involvering kunne hele denne katastrofe blive til noget, som fællesskabet kan støtte op om.” Derfor stiller IOTA-legenden, David Sønstebø, fem konkrete krav:

  1. Der skal udarbejdes en gennemsigtighedsrapport, hvor IOTA-stiftelsen offentliggør detaljer om, hvem de nye aktionærer vil være, hvilke juridiske garantier der gives, og hvor mange penge der vil skifte hænder.
  2. Fællesskabet skal have mulighed for at stemme om, hvor meget IOTA’s samlede beholdning skal øges, og hvor lang tid der skal være salgsrestriktioner for de nye IOTA.

  3. Fællesskabet skal også have indflydelse på, hvilke kendte IOTA-repræsentanter der skal have tildelt nye tokens.

  4. IOTA-bestyrelsen skal udvides med mindst to nye medlemmer fra fællesskabet.

  5. Stiftelsen bør arrangere en offentlig spørgerunde med bestyrelsen, så fællesskabet kan få tilstrækkelig information, give deres perspektiv og endelig afklare spørgsmålet om juridisk ansvar.

På X (tidligere Twitter) får Sønstebø næsten 100 procent opbakning til sine kritiske tanker og forslag til, hvordan et kompromis mellem IOTA-stiftelsen og fællesskabet bør se ud. Stiftelseschefen Dominik Schiener, som direkte bliver nævnt i Sønstebøs kritik, har indtil videre ikke udtalt sig. Det var ham, der fik Sønstebø til at træde ud af stiftelsen og ifølge vedtægterne er han nu reelt enehersker hos IOTA.

Konklusion: Opposition mod IOTA-inflation stiger

Er Sønstebøs konstruktive kritik til fordel for IOTA? For dem, der kender til Schieners gentagne enegang, er det tvivlsomt, om IOTA-chefen vil ændre sine planer igen. Hvis det er nødvendigt, vil Sønstebø selv gå rettens vej? Han har antydet det et par gange efter at have brudt med Schiener, men det er aldrig blevet realiseret. Schiener vil i hvert fald opleve en ensomhed i øjeblikket, da den planlagte hard fork med massivt nye IOTA-tokens den 29. september møder modstand hos kritiske investorer.

Exit mobile version