Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Over 490.000 leverandører i Changsha i Kina accepterer nu digital yuan-betalinger, hævder byens regering, da nationens CBDC-pilot fortsætter.

480k+ Vendors in China’s Changsha Accept CBDC Pay

I Changsha i Kina accepterer næsten 490.000 sælgere nu betalinger med digital yuan, ifølge byens regering. Dette er en del af pilotprojektet for den digitale centralbankvaluta, der fortsætter i landet.

I løbet af året har Changsha udvidet brugen af digital yuan til områder som offentlige tjenester, offentlig transport, inkluderende finansiering og projekter til revitalisering af landdistrikter.

Byen oplyser, at 487.300 butikker og serviceudbydere i byen pr. 31. august begyndte at acceptere digital yuan som betaling.

Der er blevet åbnet næsten 22 millioner digitale yuan-wallets i Changsha, herunder 862.100 virksomheds-wallets.

I alt er der blevet gennemført 83,7324 millioner digitale yuan-transaktioner i Changsha til en værdi af 1,9 milliarder dollars.

Byens beboere har allerede begyndt at bruge centralbankens officielle digitale yuan-app til at betale regninger for offentlige tjenester. Appen har også tilføjet direkte e-CNY-betalingsmuligheder, der giver borgerne mulighed for at betale elregninger, vandregninger og oplade deres mobiltelefon direkte fra appens interface.

En kvindelig beboer i Changsha udtalte, at hun for nylig havde betalt en telefonregning på omkring 6,86 dollars direkte fra centralbankens app og beskrev betalingsprocessen som “meget praktisk”.

Changsha har været en af ​​Kinas førende byer i forhold til CBDC-vedtagelse. Byen blev tilføjet til pilotzonen i november 2020. I februar i år meddelte myndighederne, at 300.000 sælgere i byen accepterede e-CNY-betalinger, og i april blev dette tal opdateret til 420.000.

Denne måned annoncerede byen Shenzhen sin hensigt om at uddele e-CNY-token til omkring 50.000 af byens beboere som en del af en anden indsats for at fremme e-CNY-vedtagelse.

Der er ingen yderligere oplysninger til rådighed i den leverede tekst.

Exit mobile version