Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Powell holder Wall Street i spændingstilstand – KI-Aktien efterspørges

KI-Aktien gefragt: Powell hält die Wall Street im Schwebezustand

## KI-Aktien gefragt

Påvirket af de seneste udtalelser fra chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, har Wall Street befundet sig i en tilstand af usikkerhed. Under en høring for den amerikanske kongres ønsker Powell ikke at afsløre for meget. Imidlertid har investorerne grebet fat i KI-aktierne.

Med en tendens til lidt ændring afsluttede Wall Street handelen om aftenen. Både S&P 500 og Nasdaq-indekserne steg til nye rekordniveauer. Dow Jones-indekset lukkede dog lidt nede. Powells udtalelser foran Bankudvalget i den amerikanske kongres skabte kun kortvarig bevægelse på obligations- og valutamarkedet.

Powell har holdt muligheden for en rentenedsættelse åben. “Vi vil fortsætte med at træffe beslutninger fra møde til møde,” sagde han ifølge en forberedt taletekst. Beskæftigelsesdataene fra den foregående uge sender ifølge Powell et “temmelig klart signal” om, at betingelserne på arbejdsmarkedet er markant kølet af sammenlignet med for to år siden. På specifik forespørgsel om det mulige tidspunkt for næste renteskridt sagde Powell: “Jeg vil ikke sende signaler om tidspunktet for fremtidige foranstaltninger.” Samtidig antydede han, at Fed nu, da inflationen igen er faldende og arbejdsmarkedet viser tegn på afkøling, i stigende grad vil være opmærksom på, hvornår renterne bør sænkes.

### Teknologi-sektoren går fortsat fremad

Siden håbet om rentenedsættelse er genopstået, har de rentefølsomme teknologiaktier igen været hoveddriveren bag de seneste indeksstigninger. Halvledersektoren i S&P 500 steg med 1,3 procent. Efterspurgte var igen aktier med KI-tilknytning. Intel steg yderligere med 1,8 procent. Dagen før var kursen steget med 6,2 procent. Titlen har dermed steget i seks ud af de syv seneste sessioner. Melius Research havde sidst udtalt sig positivt om forretningsudviklingen i andet halvår. Også andre teknologiaktier som KI-ikonet Nvidia (+2,5%) fortsatte med at stige.

For Oracle-aktien gik det ned med 3,0 procent. Softwarevirksomheden forhandler ikke længere med Elon Musks xAI-startup om en udvidet aftale om cloud computing, som The Information rapporterede. Efter en stigning på 12 procent dagen før steg Corning yderligere med 3,8 procent. Glasproducenten havde hævet sin prognose.

### Powells udtalelser bevæger dollar og obligationer næppe

Dollaren reagerede generelt ikke meget på Powells udtalelser. Dollarindekset steg med 0,1 procent og lå dermed på niveau med før høringen. Inflationsdataene torsdag forventes at give større impulser. Håbet om rentenedsættelse var igen vokset.

På obligationsmarkedet steg renterne kortvarigt lidt med Powells udtalelser, men afsvækkede derefter hurtigt gevinsterne. Renditen på tiårige papirer steg med 1,4 basispoint til 4,29 procent og lå dermed på niveau med før høringen. Ian Shepherdson fra Pantheon mente, at “man kunne læse mellem linjerne, at Powells baseline er en lempelse i september.” Han tilføjede, at symposiet i Jackson Hole næste måned “giver en ideel mulighed” for Powell til at signalere en mulig rentenedsættelse. “Indtil da vil der være en yderligere arbejdsmarkedsrapport og to yderligere inflationsdata til rådighed, og vi forventer primært svage tal,” tilføjede deltageren.

Exit mobile version