Krypto NewsRegulierung

Prüferin behauptet, Celsius habe den Preis für CEL-Token erhöht, um Führungskräfte zu begünstigen

CEL-Token i retssag om værdipapirer

En konkurssag er i gang, hvor der er tvivl om, hvorvidt CEL, den native token for Cesius, skal betragtes som et værdipapir. Konkursretten har dog valgt ikke at træffe afgørelse, da der på nuværende tidspunkt pågår en retssag mellem Ripple Labs og den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC).

Otis Davis, en af hovedaktørerne bag CEL-token, havde tidligere bedt dommeren om at anerkende den retlige præcedens, der er blevet skabt i sagen Ripple/XRP, for at etablere et særskilt komité for CEL-token-ejere.

Konkursdommeren, Martin Glenn, afviste dog Davis’ anmodning, da han klart udtalte i sin afgørelse, at rettens beslutning ikke udgør en endelig konklusion om, hvorvidt krypto-token eller transaktioner med dem skal betragtes som værdipapirer i henhold til de føderale værdipapirlove.

Denne afgørelse gør det klart, at SEC og komitéen stadig har retten til at udfordre transaktioner med krypto-token.

Rettens afgørelse og høringen udgør ikke en erklæring i henhold til føderale værdipapirlove om, hvorvidt krypto-token eller transaktioner med krypto-token er værdipapirer, udtalte dommeren.

Retsstriden mellem SEC og Ripple begyndte i 2020, da SEC beskyldte Ripple for at have indsamlet 1,3 milliarder dollars ulovligt gennem salg af XRP og hævdede, at det var et uregistreret værdipapir.

For nylig traf en amerikansk domstol afgørelse til fordel for Ripple i den retssag, som SEC anlagde, og erklærede, at salget af XRP på børserne i sig selv ikke udgør en investeringsaftale.

Dommeren, Analisa Torres fra US District Court for Southern District of New York, konkluderede i sin dom, at “tilbud og salg af XRP på børser for digitale aktiver ikke udgør tilbud og salg af investeringsaftaler”.

Top  MicroStrategy rückt immer näher an den S&P 500 heran - Kann die Bitcoin-Entwicklungsfirma bald in den Index aufgenommen werden?

Hun fastslog dog også, at andre direkte salg af XRP til institutionelle investorer betragtes som værdipapirer, hvilket gav SEC en delvis sejr.

Dette domsafsigelse har siden hen været referencerammen i andre retssager, herunder en separat sag involverende Terraform Labs.

Granskning af Celsius’ forretningspraksis

Shoba Pillay, en revisor udpeget af retten til at undersøge Celsius’ håndtering af CEL-token og markedsføringsstrategi, påstod tidligere på året, at virksomhedens forretningsmodel “væsentligt” afviger fra, hvad den fortæller sine kunder.

Hun hævdede endda, at Celsius “var insolvent fra begyndelsen på egen hånd” og at krypto-udlåneren brugte CEL som en kernekomponent i en plan for at berige ledelsen på bekostning af kunderne.

Ifølge undersøgelsen brugte Celsius mindst 558 millioner dollars på at købe CEL-token på åbne markeder, hvilket resulterede i en stigning i token-prisen på mere end 14.000% siden midten af ​​2020.

Den overinflerede pris gav fordel til virksomhedens topchef, herunder CEO Alex Mashinsky og medstifter Daniel Leon, der solgte CEL for mindst 68,7 millioner dollars og 9,74 millioner dollars mellem 2018 og 2022.

Celsius forsøgte ofte at beskytte CEL mod kursfald, der skyldtes salg af store mængder CEL fra Mashinskys personlige besiddelse af CEL. Som følge af Mashinskys salg øgede Celsius ofte størrelsen af ​​dets hvilende ordrer for at købe al CEL, som Mashinsky og hans andre virksomheder solgte.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button