AltcoinsKrypto News

PYUSD udfordret af digitale Zentralbankwährungen og renditetrækkende Stablecoins

Herausforderungen und regulatorische Hindernisse

Die Bank of America advarer om, at PYUSD på lang sigt kan stå over for udfordringer, da det konkurrerer med digitale centralbankvalutaer (CBDC’er) og rentabel stablecoins. Derudover antyder rapporten, at der kan opstå regulatoriske hindringer, hvis ikke-banker forbydes at udstede stablecoins, som foreslået i et lovforslag fra Kongressen.

Præference for rentable stablecoins

Med stigende rentesatser forudser Bank of America, at PYUSD kan miste sin attraktivitet, da investorer henvender sig til stablecoins, der tilbyder højere afkast. Investorer foretrækker sandsynligvis stablecoins, der genererer afkast fra underliggende aktiver, som f.eks. PYUSD’s konkurrenter, Tether (USDT) og USD Coin (USDC).

Målretning af uudnyttede markeder

Ifølge Bank of America fokuserer PYUSD ikke på handelsmarkedet, men sigter mod at appellere til et stort set uudnyttet marked for blockchain-støttede aktivtransfers, betalinger og overførsler. Vækstpotentialet for dette marked forventes at stige, da flere og flere mennesker vedtager digitale valutaer, og nationer udvikler deres egne digitale centralbankvalutaer.

I et banebrydende træk annoncerede PayPal for nylig lanceringen af deres egen stablecoin, PayPal USD, der er knyttet til den amerikanske dollar. Dette markerer PayPals indtræden på kryptovalutamarkedet og giver brugerne mulighed for at overføre, sende og modtage forskellige velkendte digitale tokens.

Regulatorisk klarhed og udfordringer

Bank of America forventer ikke, at lanceringen af PYUSD vil fremskynde regulatorisk klarhed eller ændre systemrisikoen for traditionelle markeder. Dog kan der opstå regulatoriske hindringer, hvis ikke-banker forbydes at udstede stablecoins.

Ifølge Omid Malekan, lektor ved Columbia Business School og forfatter, passer udstedelsen af en stablecoin bedre til PayPals kerneforretningsmodel, end man først antog. Ved at tilføje PYUSD kan brugerne foretage peer-to-peer-betalinger, konvertere kryptovalutaer og udføre transaktioner med kompatible eksterne kryptokurve.

Top  Bitcoin-Rallye aufgrund zunehmender ETF-Optimismus - Widerstand und möglicher Realitätscheck

Risici og efterligningsfælder

Mens lanceringen af PYUSD har skabt begejstring, er der allerede dukket flere falske PYUSD-token op på decentraliserede børser som Uniswap. Rapporten fremhæver også de risici, der er forbundet med stablecoins og peger på sammenbruddet af stablecoinen terraUSD i maj 2022. I modsætning til PayPals stablecoin stolede terraUSD på algoritmer og ikke valutareserver for at opretholde sin binding til den amerikanske dollar.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button