Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Ripple ansøger om krypto-licens i Storbritannien og Irland efter delvis sejr mod SEC

Blockchain-baseret digital betalingsnetværk Ripple har ansøgt om en krypto-licens i Storbritannien og Irland efter sin delvise sejr mod den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC).

Sendi Young, Ripples direktør for Storbritannien og Europa, har afsløret, at virksomheden “meget nyligt” har ansøgt om registrering som krypto-aktivfirma hos det britiske finanstilsyn (FCA) og om en betalingsinstitutionslicens i Irland.

Handlingen kom, efter at en amerikansk domstol afgjorde i Ripples favør i den verserende retssag, som SEC har anlagt og hævder, at salg af XRP på børser i sig selv ikke udgør en investeringskontrakt.

Afgørelsen, udstedt af District Court for the Southern District of New York, fastslog, at “tilbud og salg af XRP på digitale aktivbørser ikke udgjorde tilbud og salg af investeringskontrakter.”

Dog afgjorde den føderale dommer også, at XRP er et værdipapir, når det sælges til institutionelle investorer, da det opfyldte betingelserne i Howey-testen.

Young påstod, at afgørelsen var en “kæmpe sejr” og “positiv for [virksomhedens] vækst i USA.”

“Vi har ikke vendt os om og sagt, ‘Lad os stoppe med at ansætte i Storbritannien.’ Vores strategi og vækstplaner er intakte og på plads,” sagde hun og tilføjede:

“Vi er i gang med at ansøge om vores registrering som krypto-aktiv i Storbritannien og om vores betalingslicens i Irland. Det er alle massive investeringer med henblik på, at vi fortsat vil vokse eksponentielt i denne region.”

Det er værd at bemærke, at Ripple allerede har øget sin tilstedeværelse betydeligt i Storbritannien og Europa.

I løbet af de sidste 18 måneder har virksomheden øget sit antal af medarbejdere i Storbritannien og Europa med cirka 75% og har nu mere end 100 af omkring 900 globale medarbejdere, der er baseret på kontorerne i London, Dublin og Reykjavik, Island.

Har Ripple virkelig vundet over SEC?

Mens mange kryptoeksperter har jublede over Ripples nylige delvise sejr, har andre bemærket, at branchens kamp for regulatorisk klarhed sandsynligvis er langt fra overstået.

Preston Byrne, partner hos Brown Rudnick og en kryptoforretning, sagde, at SEC i øjeblikket gennemgår afgørelsen og hævdede, at myndigheden måske vil udfordre afgørelsen.

“Ripple-opsummeringen er åbenlyst ikke det sidste ord om emnet,” sagde Byrne i en nylig tweet og bemærkede, at selvom Ripple accepterer sejren, står virksomheden stadig “til ansvar for milliarder af dollars i institutionelle salg.”

Andre hævder også, at opsummeringen af dommen måske ikke har et stærkt fundament og måske ikke resulterer i den ønskede ændring af den måde, hvorpå kryptobranchen behandles af SEC.

Joe Castelluccio, leder af advokatfirmaet Mayer Browns Fintech-gruppe, sagde, at SEC sandsynligvis vil fremhæve dele af domsafgørelsen, der støtter deres syn på mønter og tokens som værdipapirer.

Exit mobile version