Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Robinhood ansætter tidligere Barclays-leder til at lede udvidelsen i Storbritannien

Robinhood udvider til Storbritannien

Pro-crypto-mæglerfirmaet Robinhood har udnævnt den tidligere Barclays executive Jordan Sinclair til at lede deres ekspansion i Storbritannien.

Ifølge en register vedligeholdt af den britiske finansielle tilsynsmyndighed Financial Conduct Authority (FCA) blev Sinclair godkendt som administrerende direktør for Robinhood’s britiske enhed den 18. juli.

Sinclair har tidligere arbejdet som managing director hos den europæiske fintech-virksomhed Freetrade i over et år. Han har også haft stillinger hos Barclays som direktør for gruppestrategi og hos Wells Fargo som corporate banker.

Udnævnelsen af Sinclair er i overensstemmelse med Robinhoods længe planlagte ambition om at etablere sig i Storbritannien. Rygter om virksomhedens ekspansion til Storbritannien dukkede første gang op i begyndelsen af 2019, men lanceringen har stødt på adskillige forsinkelser.

I april 2022 gjorde Robinhood fremskridt med deres ekspansion i Storbritannien ved at annoncere deres intention om at købe det britiske kryptofirma Ziglu. Dog faldt aftalen senere igennem, hvilket førte til yderligere forsinkelser.

Nylige lokale rapporter antydede, at Robinhood var begyndt at ansætte nøgleledere til deres britiske operationer, hvilket indikerer, at virksomheden aktivt arbejder hen imod deres planlagte lancering inden slutningen af 2023.

Ikke desto mindre er detaljerne om Robinhoods planer om lanceringen i Storbritannien stadig sparsomme, herunder specifikationer om, hvordan virksomheden vil konkurrere med Sinclairs tidligere arbejdsgiver Barclays og etablerede investeringsfirmaer som AJ Bell og Hargreaves Lansdown.

Robinhood, der blev grundlagt i 2013, oplevede en stigning i efterspørgslen under COVID-19-pandemien, da kunderne søgte alternative investeringsmuligheder. Dette førte til en handelsfeber i “meme-aktier” og bidrog til virksomhedens nuværende markedsværdi på cirka 11,5 milliarder dollars.

Trods sin succes har Robinhoods aktier oplevet betydelige udsving siden børsnoteringen i 2021 og er i øjeblikket kun værdsat til en tredjedel af sin oprindelige børsnoteringspris.

Robinhood fjerner visse kryptokurser i lyset af SEC’s kampagne

Sidste måned fjernede Robinhood Solana (SOL), Cardano (ADA) og Polygon (MATIC) fra deres platform, efter at SEC erklærede, at de tre var værdipapirer.

I øjeblikket tilbyder Robinhood brugere adgang til en relativt begrænset liste over 18 forskellige tokens, sammenlignet med hundredvis tilgængelige hos konkurrenter som Coinbase.

Robinhood begyndte oprindeligt at tilbyde handel med Bitcoin og Ethereum til brugere i Californien, Massachusetts, Missouri og Montana i februar 2018. Mæglerfirmaet har siden udvidet deres krypto-tilbud betydeligt og er endda sprunget med på meme-coin-bølgen med noteringen af Dogecoin og Shiba Inu.

I første kvartal af året genererede Robinhood 38 millioner dollars i indtjening fra kryptohandel, en nedgang på 29,6% i forhold til 54 millioner dollars i første kvartal 2022.

I mellemtiden er Robinhood ikke den eneste platform, der har besluttet at stoppe med at tilbyde visse kryptokurser i USA. Tidligere på måneden annoncerede den fremtrædende britiske fintech-app Revolut, at de vil stoppe med at tilbyde Cardano, Polygon og Solana tokens til kunder i USA.

På samme måde har eToro, en social handelsplatform baseret i Israel, begrænset amerikanske brugere fra at åbne nye positioner i forskellige kryptotokens, herunder Algorand, Decentraland, Dash og Polygon.

Exit mobile version