AltcoinsKrypto News

Rosbank investerer 1,6 millioner dollars i integration af digital rubel, selvom CBDC-piloten er mindre end to måneder gammel

Rosbank bruger $1,6 millioner på integration af digital rubel

Rosbank, en af Ruslands største banker, har brugt omkring $1,6 millioner på integration af digital rubel, selvom CBDC-piloten er mindre end to måneder gammel.

Rosbank er en af Ruslands mest optimistiske banker, når det kommer til CBDC og krypto-adoption.

Før lanceringen af den digitale rubel-pilot i august sagde Rosbank, at de var “klar til at deltage i et pilotprojekt med rigtige kunder”.

Rosbank lancerede også en international pilot for krypto-betalinger i juni, der tillader russiske virksomheder at handle med kryptoaktiver via en platform baseret på en krypto-børs.

Ifølge Vedomosti, har Olga Makhova, direktør for change, innovation og data management hos Rosbank, udtalt, at størstedelen af pengene er blevet brugt på “informationssikkerhed”.

Hun tilføjede også, at pengene blev brugt på at “opbygge en gateway mellem banken og centralbankens platform”.

Makhova sagde, at centralbankens løsninger betyder, at der ikke var behov for, at Rosbank skulle investere i “implementering af blockchain-teknologier”.

Men hun tilføjede, at banken var tvunget til at bruge penge på “implementering af komplekse kryptografiske løsninger”.

CBDC-integration: En prioritet for russiske banker?

Det siges, at russiske banker investerer i interoperabilitetsløsninger, der vil tillade dem at håndtere transaktioner med udenlandske CBDC’er.

Centralbanken selv har hævdet, at denne form for funktionalitet kan være på plads inden 2025.

Rosbank-direktøren hævdede, at virksomheden begyndte at investere i CBDC-teknologi i 2021.

Hun sagde, at behovet for at sikre, at alle digitale rubel-transaktioner har en elektronisk digital signatur, har krævet fremtænkning fra bankens side.

Makhova sagde følgende:

“[Integrationen af den digitale rubel] er et meget komplekst [projekt] set fra et organisatorisk synspunkt. Det kræver en seriøs omstrukturering af både vores systemer og vores mobilapps.”

Top  Gamerne er tilbage! Web3 gaming awards annoncerer $2M i præmier og $100k i community belønninger; afstemning starter i dag

Makhova konkluderede, at Rosbank havde brugt “betydelige penge på at ansætte “højt specialiserede eksperter, der forstår [blockchain og CBDC]-teknologi”.

Rosbank er en del af en indledende gruppe på 13 indenlandske banker, der arbejder på pilotprojektet.

Pilotprojektet bliver udført i 11 byer i hele landet, hvor 600 borgere bruger tokenen.

Centralbanken har udtalt, at en gruppe på 16 andre banker vil tilslutte sig pilotprojektet i 2024, men identiteten af disse firmaer er endnu ikke blevet afsløret.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button