Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Russiske banker får mulighed for at stille spørgsmål til den russiske centralbank om dens digitale rubel pilotprojekt.

Russian Banks to Quiz Central Bank on Digital Ruble

Russian Banks Still Uncertain About Central Bank’s Digital Ruble Pilot

En nylig digital ruble pilot har skabt usikkerhed og spørgsmål blandt russiske banker. Centralbanken i Rusland vil imødekomme deres bekymringer på et internationalt bankforum i Sochi næste måned. Dette sker efter, at nogle af de største banker, såsom Sberbank og Tinkoff Bank, valgte at trække sig fra piloten i sidste øjeblik af uoplyste årsager.

Bekymringer og krav fra Association of Banks of Russia

Den russiske bankforening, Association of Banks of Russia (ASROS), har tidligere henvendt sig til Centralbanken for at anmode om garantier for den digitale rubels fremtid. ASROS har hævdet, at deres kunder er “varsomme” over for den digitale rubel og ønsker sikkerhed for dens anvendelse.

Centralbanken svarer på spørgsmål

På det kommende bankforum vil Centralbanken være til stede og give svar på spørgsmål. Blandt de tilstedeværende vil være Centralbankens guvernør, Elvira Nabiullina, der er en tæt allieret med præsident Vladimir Putin og en af landets mest skeptiske personer inden for kryptovaluta.

Centralbankens vision for den digitale rubel

Centralbanken har annonceret, at den håber at lancere den digitale rubel på landsplan inden 2025-2027. Dette har skabt frygt og bekymring blandt kommercielle banker, der vil have mulighed for at drøfte dette emne på bankforumet. En rundbordsdiskussion med titlen “Den digitale rubel: Fremtid eller virkelighed?” vil blive afholdt og give bankerne mulighed for at stille spørgsmål til blandt andre Alla Bakina, direktør for Centralbankens afdeling for det nationale betalingssystem.

Forskellige banker deltager

Udover Centralbanken og ASROS vil bankforumet også have deltagelse fra bankchefer fra prominente russiske banker som Promsvyazbank (PSB) og Center-Invest Bank. Disse banker vil også have mulighed for at udtrykke deres bekymringer og stille spørgsmål til Centralbankens repræsentanter.

Resultater og fremtidige udviklinger

Interfax har rapporteret, at Centralbanken forventes at diskutere de foreløbige resultater af piloten samt sin vision for fremtidige faser af udviklingen af CBDC’en (Central Bank Digital Currency). Bankforumet vil give mulighed for en åben samtale om resultaterne af den første pilotfase og lade banker udtrykke deres bekymringer vedrørende CBDC’en.

Konklusion

Det kommende bankforum i Sochi vil give russiske banker mulighed for at få svar på deres spørgsmål og udtrykke deres bekymringer vedrørende Centralbankens digitale rubel-pilot. Bankerne håber at få klarhed over, hvilken rolle den digitale rubel vil spille i fremtidens russiske banksektor.

Exit mobile version