AltcoinsKrypto News

Russiske banker tester digital rubel som betaling for tjenester

Russiske banker begynder test af digital rubel

De russiske banker MTS og PSB er begyndt at teste den digitale rubel, hvor “iværksættere” bruger CBDC’en til at betale for “tjenester”.

Landets centralbank har fremskyndet sit CBDC-projekt i de seneste uger og sigter mod en national implementering mellem 2025 og 2027.

Bankerne, sammen med VTB Bank, siger, at deres kunder og medarbejdere har udført “i den virkelige verden” -transaktioner med mønten efter at have startet avancerede piloter sidste uge.

Ifølge Content-Review sagde MTS’s betalingsteknologichef Igor Chuchkin, at banken var “begejstret for at være blandt de første russiske banker, der deltager i den digitale rubel pilot”.

Chuchkin sagde:
“Vi planlægger at undersøge flere tilbud relateret til digital rubel, som vi kan tilbyde vores kunder i fremtiden, og vi vil basere os på vores indledende erfaringer under piloten.”

I mellemtiden gav PSB (Promsvyazbank) detaljer om en af ​​de “i den virkelige verden” digitale rubeltransaktioner, der blev udført på sin platform.

Ifølge medieudløbet Argumenti i Facti muliggjorde PSB denne uge for en af ​​sine klienter at “åbne en digital tegnebog” og bruge en app-genereret QR-kode til “at foretage en succesrig betaling for tjenester”.

Banken sagde, at klienten var en iværksætter, der “arbejder inden for online-uddannelsesområdet”.

Medieudløbet tilføjede:
“Iværksætteren kunne også veksle digitale rubler til [almindelige] rubler og omvendt via PSB-mobilappen og udførte en B2C (forretning-til-kunde) transaktion i digitale rubler.”

Transaktionsgebyrer ved brug af den digitale rubel er sat til 0,3%, selvom P2P-transaktioner kan foretages uden beregning, har centralbanken udtalt.

Top  Ethereum und Bitcoin: Marktentwicklung und Ausblick für Kryptowährungen

Russiske banker presser på for CBDC fremskridt?

Yderligere 11 russiske banker tester også CBDC’en med en udvalgt gruppe af deres klienter i næsten et dusin byer landet over.

Centralbanken siger, at 16 andre banker, herunder en række regionale banker, er “klar” til hurtigt at deltage i pilotprojektet.

Men ikke alle landets største banker er begejstrede for CBDC’en.

Nationens største bankforening har opfordret centralbanken til at sænke tempoet i piloten.

Og to russiske “megabanker”, Sberbank og Tinkoff, trak sig ud af pilotprojektet i sidste øjeblik.

Det er i øjeblikket uklart, om duoen vil deltage i piloten på et senere tidspunkt eller om de vil vente, indtil de juridisk er forpligtet til at behandle CBDC-transaktioner.

Tidligere i år hævdede eksperter, at kommercielle banker kunne tabe 684 millioner dollars om året, hvis centralbanken lancerede en CBDC.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button