AltcoinsKrypto News

Russiske regioner ser det digitale rubel som et værktøj til at bekæmpe korruption og skyggeøkonomi

Russian Regions Seize on Digital Ruble to Fight Corruption

Flere russiske regioner hævder, at den digitale rubel vil bidrage til at bekæmpe korruption ved “at eliminere skyggeøkonomien.” Ifølge økonomiavisen Per Dela er embedsmænd i Sibirien ivrige efter at bruge den digitale valuta til deres forretninger.

Formanden for økonomi- og skattepolitikudvalget i den lovgivende forsamling i Krasnoyarsk Krai, Yegor Vasiliev, sagde, at en implementering af den digitale rubel vil “påvirke regionens økonomi.” Han tilføjede, at hver transaktion med den digitale rubel er “gennemsigtig, let at forstå og uigenkaldeligt registreret en gang for alle.” Dette vil hjælpe med at bekæmpe korruption, som har plaget russiske lokale regeringer i årtier.

Vasiliev hævdede også, at en “væsentlig fordel” ved den digitale rubel er, at det er muligt at “spore” en tokens vej “fra udstedelsesdagen” og “fra ejer til ejer.” Dette vil give endnu mere gennemsigtighed og bekæmpe svig.

Samtidig citerede medieudlægget Kamchatinfo Olga Khlabystina, leder af Betalingssystemer og Udførelseafdelingen i Centralbankens Kamchatka-afdeling, for at sige, at den digitale rubel fremover vil blive brugt, hvor der ikke er internet, ved hjælp af specielle offline-tegnebøger, der kan genopfyldes på forhånd. Dette vil være særligt fordelagtigt for beboere i fjerntliggende områder af Kamchatka.

Russia and the Digital Ruble: CBDC Progressing Fast?

Rusland begyndte tidligere på ugen at teste den digitale rubel. Banker som VTB, Qiwi og Alfa rapporterede den 16. august, at deres medarbejdere succesfuldt havde gennemført “verdslige” transaktioner med den digitale rubel ved hjælp af CBDC’en.

Top  Ripple (XRP) bryder stilstanden og nærmer sig det første bullish mål

Moskva ønsker at fremskynde lanceringen af sin digitale valuta. Også traditionelle russiske allierede som Kasakhstan og Hviderusland har givet udtryk for, at de vil fremskynde lanceringen af deres egne tokens.

Den russiske centralbank har tidligere nævnt CBDC’ens mulige “tværgående” potentiale, og eksperter mener, at en digital fiat vil hjælpe handlende i nationen med at omgå sanktioner.


Kilde: Beliakina Ekaterina / Adobe

Læs mere: Twitter

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button