Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Russland gibt grünes Licht für Einführung eines digitalen Rubels im nächsten Monat

Putin fördert den digitalen Rubel: Russisches CBDC in Sicht

Den russiske præsident godkender planer om digital rubel

Russlands præsident, Vladimir Putin, har nylig godkendt en lovændring, der åbner vejen for indførelsen af en digital centralbankvaluta (CBDC), også kendt som digital rubel. Ifølge den russiske økonomavis Wedomosti vil den russiske centralbank allerede næste måned introducere den digitale valuta som en del af et pilotprojekt.

Valgfrihed til borgerne

Elvira Nabiullina, formand for Russlands centralbank, understreger, at brugen af den digitale rubel er fuldstændig frivillig. Det betyder, at individer ikke vil blive tvunget til at acceptere den digitale rubel som betalingsmiddel. Denne tilgang skaber et ekstra valg for mennesker, der kan beslutte sig for at adoptere eller afvise den digitale valuta.

Muligheder for betalinger og overførsler

Ifølge rapporten vil både borgere og virksomheder kunne foretage betalinger og overførsler ved hjælp af den digitale rubel. Der vil ikke blive pålagt gebyrer for transaktioner foretaget af enkeltpersoner, mens virksomheder vil blive opkrævet en afgift på 0,3%.

Udbredelse af digital rubel i fremtiden

I et nyligt interview med Forbes udtrykte Olga Skorobogatova, næstformand for Russlands centralbank, optimisme omkring udbredelsen af den digitale rubel. Hun forventer, at den digitale valuta vil være vidt udbredt allerede i 2025. Ifølge hende vil alle borgere mellem 2025 og 2027 have mulighed for at oprette digitale rubel-wallets og foretage transaktioner med den digitale valuta.

Planen er, at Bank of Russia vil være ansvarlig for udstedelsen og cirkulationen af den digitale rubel. Banken har også bekræftet, at de vil samarbejde med 13 andre banker i pilotprogrammet. Med disse ambitiøse planer ser det ud til, at digital rubel kan blive en vigtig faktor i den russiske økonomi i den nærmeste fremtid.

Exit mobile version