Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Russland overvejer at fjerne grænser for køb af digital rubel af udlændinge, hvilket kan åbne op for “millioner” af CBDC-mønter.

Russia May Scrap CBDC Buying Cap for Foreigners

Russisk politiker foreslår at fjerne begrænsninger for udenlandske investorer i digital rubel

En russisk politisk leder mener, at Centralbanken kunne afskaffe grænserne for, hvor mange digitale rubelmønter udlændinge må købe – en bevægelse der potentielt kunne tillade ikke-russerne at købe “millioner” af CBDC-mønter.

Ifølge Interfax blev kommentarerne fremsat af den mangeårige leder af Dumaens Udvalg for Finansielle Markeder, Anatoly Aksakov, på en tv-kanal drevet af landets parlament.

Tidligere på året annoncerede Elvira Nabiullina, chef for Centralbanken, at brugere af den digitale rubel kun ville kunne tilføje op til 300.000 rubler (ca. $3,070) til deres digitale rubel-tegnebøger om måneden.

Nabiullina udtalte på det tidspunkt, at grænserne ville gælde både russiske borgere og udlændinge.

Angiveligt gjorde hun dette for at stoppe potentielle forsyningsproblemer.

Men Aksakov sagde, at hvis banken ophævede denne grænse “for udlændinge”, ville det “forenkle” processen for dem, der laver “udenlandske investeringer i Rusland”.

Han tilføjede, at det også ville lette processen for udlændinge, der ønsker at købe russiske digitale finansielle aktiver (DFAs).

DFA er en generel betegnelse, som russiske politikere bruger til at tale om digitaliserede varer og digitale værdipapirer.

Aksakov erklærede, at lovgivere for nylig havde skabt lovgivning, der “muliggør, at udenlandske organisationer, herunder banker, kan identificere udenlandske kunder”.

Han sagde:

“Disse [udenlandske] kunder kan handle på [russiske] aktiemarkeder og blandt andet købe digitale værdipapirer […] og digitale rubler. Så jeg ville fjerne begrænsninger for udlændinge, så de kan bruge millioner.”

Inden lanceringen sidste måned af den digitale rubels “virkelige” pilot, var banken ivrig efter at pålægge strenge begrænsninger.

Disse begrænsninger blev ifølge Interfax indført “for at minimere risikoen for svindel og vurdere den digitale rubels indvirkning på banksektorens likviditet”.

Men banken ser ud til at have ændret kurs de seneste uger og udtalte:

“Indførelsen af begrænsninger for transaktioner foretaget i digitale rubler kan have en negativ indvirkning på udviklingen af tjenester og produkter, der bruger de muligheder, digital rubel tilbyder.”

Banken bemærkede, at visse sektorer, såsom kommercielle og industrielle, muligvis “bliver nødt til at bruge betydelige mængder [af digitale rubelmønter]” i deres aktiviteter.

Hvorfor kan Rusland droppe købsbegrænsningerne for udenlandske CBDC?

Kommentarerne tyder sandsynligvis på, at visse højtstående russiske beslutningstagere håber, at lanceringen af den digitale rubel vil opfordre udenlandske investorer til at vende tilbage til nationens energiressourcemarkeder.

Aksakov har tidligere støttet DFAs for at genoplive den russiske økonomi.

Tidligere på året hævdede han, at Bitcoin (BTC) ikke havde nogen fremtid og opfordrede i stedet folk til at “investere i russiske DFAs, der begynder at dukke op på markedet”.

I 2020 indgik minedriftsgiganten Norilsk Nickel et partnerskab med to internationale udforsknings- og minedriftsselskaber for at udstede nationens første metalværks-kontrakt-baserede blockchain-drevne digitale tokens.

I maj udtalte Aksakov, at han “forventede”, at der i 2023 ville være “en alvorlig intensivering af udstedelsen af DFAs, der er understøttet af rublen”.

Exit mobile version