AltcoinsKrypto News

Ryan Salame nægter at vidne om anklagede ulovlige kampagnedonationer i FTX-sag

Ryan Salame nægter at vidne om påstået ulovlig kampagnedonation

Ryan Salame, tidligere executive hos den nu hedengangne kryptobørs FTX, har afvist at vidne om sin involvering i en påstået ulovlig kampagnedonationsskema. Ifølge en begæring indgivet af amerikanske føderale anklagere i går har Salames advokat meddelt, at han agter at påberåbe sig sin ret til at tie stille i henhold til det femte tillæg til den amerikanske forfatning.

Det femte tillæg er en forfatningsmæssig beskyttelse mod selvinkriminering, der beskytter kriminelle tiltalte mod at skulle vidne, hvis de kan inkriminere sig selv gennem vidnesbyrdet.

Indtil videre er Salame ikke blevet anklaget for noget kriminelt, men han beskyldes for at have brugt kundemidler til at donere over 24 millioner dollars til republikanske kandidater i 2022.

Salames rolle i påståede ulovlige kampagnedonationer har været under efterforskning, siden FTX oplevede et fald sidste år.

Sidste måned blev det afsløret, at føderale anklagere i Manhattan undersøger, om Salame og hans kæreste Michelle Bond, en tidligere kongreskandidat, ulovligt undgik føderale grænser for kampagnedonationer.

På det tidspunkt sagde rapporter, at efterforskerne fokuserede på de penge, Salame donerede til Bond, samt de lån, hun gav til sin kampagne.

Salames beslutning om ikke at vidne er angiveligt forbundet med en privat besked, som han angiveligt delte med et “betroet familiemedlem” i november 2021.

I beskeden skulle han angiveligt indrømme sin involvering i donationsplanen.

Beskeden antyder, at den tidligere FTX-CEO Sam Bankman-Fried havde til hensigt at donere midler til både demokratiske og republikanske kandidater under valgcyklussen i 2022.

Top  Skriftlig erklæring fra FTX-medejer afslører bekendelse til kriminel aktivitet og kollaps af kryptohandelplatform

Salame protesterede dog imod dette synspunkt og argumenterede for, at det ville alienere medlemmer fra begge partier.

I stedet foreslog Salame at foretage bipartisammenhængende donationer for at sortere antikrypto-demokrater og antikrypto-republikanere fra og støtte prokryptokandidater.

Begæringen fra anklagerne fastholder, at Salames private besked udgør inkriminerende beviser, der direkte implicerer ham i påståede svig- og hvidvaskskemaer.

Hans beslutning om ikke at vidne kan derfor ses som et strategisk træk for at beskytte sig selv mod potentiel selvinkriminering.

Sam Bankman-Fried ramt af nye anklager efter at være blevet fængslet

Sam Bankman-Fried står over for nye anklager fra Justitsministeriet, herunder underslæb af kundemidler.

Ifølge en anklageskrift indgivet mandag, anklages Bankman-Fried for at have misbrugt og underslået kundeindskud fra FTX og brugt de stjålne midler til at foretage over 100 millioner dollars i politiske kampagnedonationer inden det amerikanske midtvejsvalg i 2022.

Anklageskriftet siger, at Bankman-Fried godt var klar over FTX’s økonomiske mangler, men han fortsatte med at bruge de underslåede penge til sine personlige investeringer, opkøb og kampagnedonationer.

“Men han fortsatte gennem FTX’s kollaps i november 2022 med at bruge misbrugte kundemidler til at betale for sine investeringer, erhvervelser og kampagnedonationer,” står der i anklageskriftet.

De nye anklager mod Bankman-Fried kommer efter, at den amerikanske districtsdommer Lewis Kaplan sendte den skandaleombruste kryptoboss tilbage i fængsel i sidste uge på grund af påstået påvirkning af vidner.

Dommeren sagde, at der er rimelig grund til at tro, at den anklagede forsøgte at påvirke vidner mindst to gange.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button