Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Sådan fungerer mining af kryptokurrency: en oversigt over forskellige metoder

4 Tipps, wie du davon profitieren kannst

Mining – hvad er det overhovedet?

Beim Mining af kryptokurver er det en proces, hvor man støtter blockchain-netværk baseret på Proof-of-Work-mekanismen. Dette inkluderer for eksempel Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE) og mange andre.

Proof-of-Work-mekanismen indebærer, at netværksdeltagere (“miners”) udfører arbejde i form af beregningsopgaver. Dette verificerer blokke, som derefter føjes til blockchain. Disse blokke indeholder transaktioner eller information om transaktioner. En transaktion betragtes kun som bekræftet, når den er blevet tilføjet til blockchainen. Dette er med til at sikre Proof-of-Work-kryptokurverne.

Som belønning for dette arbejde modtager miners en blokbelønning i form af den respektive kryptokurrency. For Bitcoin er denne belønning i øjeblikket 6,25 BTC.

På denne måde udsættes der konstant nye kryptoenheder, og miners får incitament til at holde netværket sikkert. Hvis man ønsker at mine kryptokurver selv for at opnå disse belønninger, er der flere muligheder.

1. Kryptokurver klassisk minedrift

Den klassiske version af minedrift af kryptokurver involverer brug af minedriftsudstyr. Man installerer disse enheder, tilslutter dem til strømforsyningen og forbinder dem til det relevante netværk. Fordi sandsynligheden for at finde en gyldig blok er lav, opbygger nogle mennesker hele minedriftslandbrug. Denne metode kræver meget knowhow og er både omkostnings- og tidskrævende.

2. Cloud Mining

Hvis man satser på cloud mining, stiller man sin beregningskraft til rådighed hos tredjepartsudbydere, der udfører minedrift af kryptokurver ved hjælp af denne kraft. Ofte bruger udbyderne imidlertid beregningen til andre formål og betaler i stedet med Bitcoin eller andre kryptokurver. Dette er en alternativ metode med høj brugervenlighed.

3. Minedrift af kryptokurver i browseren

Browserminedrift er en variant, der minder meget om cloud mining. Her skal man simpelthen installere det relevante værktøj på sin computer og stille sin ubrugte beregningskraft til rådighed. Den pågældende udbyder bruger denne beregningskraft og betaler regelmæssigt en lille mængde kryptoenheder til brieftasken.

4. Pool Mining

Ved pool mining slutter man sig sammen med ligesindede for at mine kryptokurver sammen. Dette øger sandsynligheden for at finde en gyldig blok og modtage en belønning markant. Denne metode er tættere på den “rigtige” minedriftsproces end mulighederne 2 og 3.

Hvis man også ønsker at drage fordel af kryptomining, men stadig leder efter den rigtige udbyder, kan man kigge forbi vores udbyder sammenligning.

Exit mobile version