Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Sam Bankman-Fried afvises frigivelse på kaution inden retssagen

FTX Founder Sam Bankman-Fried's Bail Request Rejected Ahead of Trial

Amerikansk domstol afviser anmodning om løsladelse før retssagen for FTX’s grundlægger, Sam Bankman-Fried

En amerikansk domstol har afvist Sam Bankman-Fried’s anmodning om løsladelse mod kaution inden hans retssag, som er planlagt til at begynde næste måned.

Torsdag bekræftede en appeldomstol beslutningen om at holde FTX’s skandalebefængte grundlægger bag lås og slå inden hans retssag.

“Vi afviser [Bankman-Frieds] påstand om, at distriktsdomstolen undlod at overveje en mindre indgribende alternativ til frihedsberøvelse,” fastslog domstolen.

I slutningen af august anmodede Bankman-Frieds advokater om en midlertidig løsladelse fra fængslet for at kunne arbejde på hans forsvar sammen med hans advokater i den føderale retsbygning i Manhattan.

De fremhævede dårlig internetforbindelse og begrænset batteritid som betydelige hindringer for deres bestræbelser og understregede behovet for hans løsladelse fra fængslet for at forberede et effektivt forsvar.

Imidlertid besluttede dommer Lewis Kaplan fra Southern District of New York ikke at bevilge løsladelsen under en høring.

Advokaterne indgav igen en anmodning om prøveløsladelse den 5. september og henviser til forskellige forhindringer skabt af forholdene i arresthuset.

Som svar hævdede det amerikanske justitsministerium (DOJ), at FTX’s skandalebefængte grundlægger har tilstrækkelig adgang til en laptop til sit forsvar.

Anklagerne hævdede, at internethastigheden varierede mellem 7,5 megabit pr. sekund (Mbps) og 34 Mbps i løbet af dagen og tilføjede, at det er tilstrækkeligt for de fleste internetrelaterede gennemgangsaktiviteter.

Bankman-Frieds retssag skal starte i oktober

Bankman-Frieds retssag skal begynde den 3. oktober i en føderal retssal i Manhattan. Han står over for anklager om bedrageri og sammensværgelse i forbindelse med driften og efterfølgende sammenbrud af hans kryptobørs. Bankman-Fried har erklæret sig ikke skyldig i alle syv anklager.

Både Bankman-Fried og DOJ indsendte tidligere på måneden spørgsmål til voir dire-processen, som havde til formål at identificere, om nogle af de potentielle nævninge er bekendt med sagen, specifikt med kryptovaluta eller effektiv altruisme.

Et af de foreslåede spørgsmål lød: “Hvis et selskab, der er involveret i kryptobranchen eller finansbranchen, går konkurs, mener du så, at kun ejerne af selskabet er skyld i det?”

Det foreslåede spørgeskema inkluderede også spørgsmål om nævninges kendskab til FTX og Bankman-Fried, deres erfaring med kryptohandel, deres holdninger til “akkumulering af velstand for at forbedre verdenen og hjælpe andre” samt om de har erfaring med opmærksomhedsforstyrrelse og hyperaktivitetslidelse (ADHD).

DOJ har imidlertid givet udtryk for bekymring over de foreslåede spørgsmål til nævningene og antydede, at de måske er unødvendigt indtrængende og potentielt har til formål at støtte hans forsvar.

De påpegede specifikt spørgsmål, der dykker ned i potentielle nævninges holdninger til FTX.

Anklagerne argumenterede også for, at spørgsmål relateret til effektiv altruisme, som Bankman-Fried hævder er hans filosofiske grundlag, ikke kun var unødvendige, men også et forsøg på at forme en forsvarsnarrativ, der antyder, at tiltalte akkumulerede velstand for at forbedre verdenen.

Exit mobile version