AltcoinsKrypto News

Sam Bankman-Fried, tidligere CEO for kryptovalutabørsen FTX, står over for nye anklager fra Department of Justice (DOJ) angående underslæb af kundeindskud.

Sam Bankman-Fried anklaget for bedrageri og brug af kundepenge til politiske kampagner

Sam Bankman-Fried, tidligere administrerende direktør for den nu lukkede kryptobørs FTX, står over for nye anklager fra Department of Justice (DOJ), herunder bedrageri med kundepenge.

Ifølge en anklageskrift, der blev indgivet mandag, beskyldes Bankman-Fried for at have misbrugt og underslået indskud fra FTX’s kunder. De stjålne midler blev angiveligt brugt til politiske kampagnebidrag på over 100 millioner dollars i forbindelse med de amerikanske mellemårvalg i 2022.

Anklageskriftet hævder, at Bankman-Fried var fuldt klar over FTX’s økonomiske underskud, som blev forårsaget af hans egne svigagtige handlinger med kundepenge.

Trods FTX’s kollaps i november 2022 fortsatte han med at bruge de underslåede penge til personlige investeringer, opkøb og kampagnebidrag.

DOJ hævder, at Bankman-Frieds politiske donationer havde til formål at påvirke kryptoreguleringen og blev givet til både demokrater og republikanere.

“Han udnyttede denne indflydelse til at påvirke Kongressen og reguleringsmyndighederne til at støtte lovgivning og regulering, som han mente ville gøre det lettere for FTX at fortsætte med at acceptere kundepenge og vokse,” sagde anklageskriftet.

Bankman-Fried, tidligere handelsmand hos Jane Street og uddannet på MIT, hævdede oprindeligt kun at have doneret penge til det Demokratiske Parti. Men efter FTX’s sammenbrud indrømmede han, at han også havde doneret til republikanerne.

DOJ rejste oprindeligt otte anklagepunkter mod Bankman-Fried i slutningen af 2022. Senere tilføjede anklagemyndigheden fem flere anklager, men Bankman-Frieds forsvarsadvokater argumenterede for, at de ikke skulle medtages i den oprindelige anklageskrift, der dannede grundlaget for hans udlevering til USA.

Top  VeChain revolutionerer udviklingen af dezentrale applikationer med nyt dApp-Kit - og sætter samtidig bæredygtighed i centrum.

I slutningen af juli droppede anklagemyndigheden en anklage om kampagnefinansiering mod Bankman-Fried med henvisning til “traktatlige forpligtelser” med Bahamas.

Dog meddelte DOJ sidste uge, at de ville genoptage anklagen sammen med anklager om svig og hvidvaskning af penge.

Bankman-Fried fængslet på grund af frygt for vidneafpresning

Sidste uge satte dommer Lewis Kaplan fra den amerikanske distriktsdomstol Bankman-Fried tilbage i fængsel på grund af påstået vidneafpresning.

Dommeren mente, at der var begrundet mistanke om, at Bankman-Fried forsøgte at påvirke vidner mindst to gange.

Skridtet kom efter, at DOJ sidste måned anmodede dommeren om at ophæve Bankman-Frieds kaution og fængsle ham inden den planlagte retssag i oktober.

På det tidspunkt argumenterede anklagemyndigheden for, at Bankman-Frieds beslutning om at dele dagbøger, der tilhørte den tidligere administrerende direktør for Alameda Research, Caroline Ellison, med New York Times, udgjorde vidneafpresning.

“Den tiltaltes læk af Ellisons private skrifter er endnu et eksempel på, at den tiltalte forsøger at intimidere og korrupt overtale Ellison med hensyn til hendes kommende vidneudsagn samt et forsøg på at påvirke eller forhindre vidneudsagn fra andre potentielle vidner ved at skabe frygt for, at deres mest intime forretninger risikerer at blive omtalt i pressen,” sagde DOJ.

Bankman-Frieds retssag er planlagt til at begynde i oktober.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button