Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Satoshi Nakamoto vender tilbage: Hvad ligger bag den pludselige overførsel af millioner af euro til det legendariske Genesis-Wallet?

Plötzlich um über eine Million Euro reicher - wer träumt nicht davon? (Bildquelle: Pixabay)

Historien om Bitcoin og den mystiske forsvundne opfinder

I år 2009 gjorde den virtuelle valuta Bitcoin sit indtog i verden og har siden hen etableret sig som den mest succesfulde og kendte kryptovaluta. Selvom der findes påstande om, at Bitcoin blev opfundet allerede i 2007, så blev den først præsenteret for offentligheden i november 2008, da en person ved navn Satoshi Nakamoto udgav et såkaldt Whitepaper med titlen “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System”.

Identiteten bag Satoshi Nakamoto er stadig ukendt, og selvom der har været mistanker om enkeltpersoner eller grupper, har ingen officielt bekendt sig til at være opfinderen af Bitcoin. I december 2010 forsvandt Satoshi Nakamoto pludselig og stoppede samtidig driften af sit Wallet.

Dog skete der nylig noget uventet. Den 5. januar blev 26,917 Bitcoins til en værdi af cirka 1,14 millioner euro pludselig overført til det legendariske første Wallet i Bitcoin-netværket – Genesis-Wallet – som tilhørte Nakamoto. Det er dog ukendt, hvem der stod bag overførslen. Det eneste dokumenterede er, at den digitale pengepung var tilknyttet handelsplatformen Binance. Var det mon Nakamoto selv, eller var det en anonym donation? Ingen ved det.

På Genesis-Wallet ligger dog mere end de knap 27 Bitcoins. Der findes de originale 50 Bitcoins, som Nakamoto selv havde ‘minet’, og ved kryptovalutaens 14-årsdag overførte brugere verden over Bitcoins til Wallet’en, hvilket fik værdien til at stige til cirka 73 Bitcoins (3,1 millioner euro). I dag er der i alt 99,69 Bitcoins til en værdi af cirka 4,2 millioner euro.

Spekulationerne om baggrunden for transaktionen varierer. Nogle undrer sig, om Satoshi Nakamoto måske endelig er vendt tilbage for at tage stilling til og bekende sig til sin skabelse. Andre spekulerer på, om det kunne være et marketingstunt i forbindelse med godkendelsen af de første børsnoterede Bitcoin-fonde af den amerikanske børsmyndighed. Den nært forestående lancering af disse fonde sammen med transaktionen på Nakamotos Wallet har fået nogle til at spekulere i, om der ligger en mere dyberegående hensigt bag. Ønsker man at rette opmærksomheden mod Bitcoin? Det vides ikke.

Men hvad er din mening om historien? Interesserer du dig overhovedet for Bitcoin-markedet, eller sidder du stadig fast i de gamle miner-boom-tider, der førte til ekstreme priser på grafikkort? Del endelig dine tanker i kommentarfeltet!

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version