BitcoinKrypto News

SEC forsinkelse? – Ventetiden forlænges på Bitcoin-ETF-anklager efter SEC’s udsættelsestaktik og bekymring for markedets manipulation og regulering.

SEC verzögert?

I en meddelelse den 11. august har den amerikanske værdipapirtilsynsmyndighed (SEC) udsat ARK 21Shares Bitcoin ETF, hvilket kan tolkes som en taktik fra tilsynsmyndighedens side for at forsinke processen.

Cathie Woods ARK Invest og 21Shares havde tidligere på året samarbejdet om at ansøge om en Bitcoin ETF, efter at SEC tidligere havde afvist ansøgninger. I henhold til de standardprocedurer skulle SEC enten godkende eller afvise ansøgningen senest den 13. august. Men i deres seneste meddelelse beder SEC offentligheden om at komme med kommentarer til ARK 21Shares’ ansøgning, hvilket har forlænget fristen.

Offentligheden har nu tre uger til at komme med yderligere kommentarer til ansøgningen, mens SEC har yderligere fem uger til at reagere på de indkomne kommentarer. Derudover kan SEC forlænge fristen med op til 240 dage (en forlængelse, der ville kunne forsinke et endeligt svar til den 10. januar 2024).

For ARK Invests administrerende direktør, Cathie Wood, kommer denne nyhed sandsynligvis ikke som en overraskelse, da hun i et interview med Bloomberg den 7. august forudsagde en forsinkelse. Hun forudsagde også, at SEC kunne godkende flere Bitcoin ETF-ansøgninger. Dog er intet sikkert, da tilsynsmyndigheden også kan afvise alle ansøgninger, som de har gjort tidligere.

Bekymringer om Bitcoin-manipulation og regulering

Mens kryptofællesskabet fordøjer SEC’s seneste træk, har nogle eksperter bemærket SEC’s gentagne brug af ordet “manipulation” i deres seneste meddelelse. Dette er bekymrende, da SEC tidligere har afvist ansøgninger om Bitcoin ETF’er med begrundelsen om mulig markedsmnipulation.

Desuden kunne den fortsatte omtale af ordet “manipulation” fra SEC’s side også betyde, at tilsynsmyndigheden, måske i bestræbelsen på at forhindre disse ansøgninger, kan kræve dokumentation for, at Bitcoin ikke er en manipuleret aktivklasse.

Top  Valour Inc. og Core Foundation introducerer første renditetræktive Bitcoin ETP på Frankfurt-børsen

Dette vil uden tvivl være en stor krav, når man tænker på, at der tidligere har været tilfælde, der har givet anledning til spekulationer om, at kryptomarkedet kan manipuleres af store aktører. Derudover er Bitcoin en grænseoverskridende og decentraliseret valuta, og selv hvis SEC regulerede dens brug i USA, kunne ETF-markedet stadig blive manipuleret af eksterne aktiviteter uden for USA.

SEC har også givet udtryk for bekymring over, at Bitcoin ikke har en “reguleret marked eller en betydelig størrelse”, hvilket kan hindre godkendelsen af en spot-handlet Bitcoin ETF. Tilsynsmyndigheden påpegede, at Bitcoin Future ETF’er blev godkendt, fordi de blev reguleret af Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Bitcoin derimod er ikke reguleret af nogen myndighed.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button