Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

SEC pålægger Coinbase at suspendere handel med alle kryptovalutaer undtagen Bitcoin

Coinbase skal suspenderer handel med alle kryptovalutaer undtagen Bitcoin efter anmodning fra SEC

Coinbase CEO Brian Armstrong har afsløret, at den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) bad virksomheden om at suspendere handlen med alle kryptovalutaer undtagen Bitcoin, før de indledte retlige skridt mod børsen.

I et nyligt interview med Financial Times delte Armstrong, at SEC eksplisit rådede Coinbase til at fjerne alle sine mere end 200 tokens fra børsen, med undtagelse af Bitcoin, og hævdede at hver enkelt aktiv er en værdipapir.

“De kom tilbage til os og sagde … vi mener, at ethvert aktiv undtagen bitcoin er en værdipapir,” sagde Armstrong.

Denne anmodning signalerer SEC’s intention om at udøve regulerende myndighed over en bredere del af kryptomarkedet.

Armstrong nægtede at fjerne de andre aktiver og argumenterede for, at efterkomme anmodningen effektivt ville betyde afslutningen på kryptoindustrien i USA.

“Vi havde virkelig ikke noget valg på det tidspunkt. Hvis vi fjernede alle aktiver undtagen bitcoin – hvilket i øvrigt ikke er det, loven siger – ville det i princippet betyde afslutningen på kryptoindustrien i USA,” sagde han.

I sidste måned sagsøgte SEC Coinbase for at sælge ikke-registrerede værdipapirer og en række andre påståede uretmæssigheder.

Agenturet beskyldte virksomheden for at drive som en ikke-registreret mægler og identificerede 13 kryptovalutaer på dens platform som værdipapirer, der falder ind under regulatorens jurisdiktion.

Indtil nu har tilsyn med kryptoindustrien været usikkert, da både SEC og Commodities Futures Trading Commission kæmper om kontrol. CFTC sagsøgte Binance, den største kryptovalutabørs, i marts, tre måneder før SEC indledte sin egen retlige handling mod virksomheden.

SEC anser andre kryptovalutaer for værdipapirer

Gensler havde tidligere udtalt sin overbevisning om, at de fleste kryptovalutaer, undtagen Bitcoin, er værdipapirer.

Men SEC’s anmodning til Coinbase bekræfter agenturets vedtagelse af denne fortolkning, da de forsøger at regulere industrien.

Bemærkelsesværdigt inkluderede SEC’s sag mod Coinbase ikke Ether, den næststørste kryptovaluta, som spiller en betydelig rolle i talrige brancheprojekter.

På samme måde blev Ether ikke nævnt på listen over kryptovalutaværdipapirer, som blev specificeret i SEC’s søgsmål mod Binance.

SEC udtalte, at dets håndhævelsesafdeling ikke formelt bad virksomheder om at fjerne kryptoaktiver.

De forklarede, at under efterforskning kan ansatte dele deres egne synspunkter om adfærd, der kunne rejse bekymringer for kommissionen i henhold til værdipapirloven.

Spørgsmålet om, hvorvidt alle eller nogen krypto-tokens bør falde ind under SEC’s myndighed, debatteres stadig af amerikanske myndigheder.

Hvis SEC får kontrol over kryptoindustrien, vil overholdelsesstandarderne blive langt mere strenge.

Kryptovalutabørser tilbyder ofte opbevaringstjenester samt låne- og låneoptioner for kunder, praksis der ville være umulige for SEC-regulerede virksomheder.

“Der er en håndfuld amerikanske virksomheder, der har opbygget forretningsmodeller under forudsætningen om, at disse krypto-tokens ikke er værdipapirer,” sagde Charley Cooper, tidligere stabschef for CFTC.

“Hvis de får at vide noget andet, vil mange af dem være nødt til at stoppe operationerne øjeblikkeligt.”

Exit mobile version