Krypto News

SEC potentielt forsinket med godkendelse af Bitcoin-spot-ETF

SEC verzögert?

I en meddelelse den 11. august har den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) udsat ARK 21Shares Bitcoin ETF, hvilket kan tyde på, at tilsynsmyndigheden bruger forsinkelsestaktik. Cathie Woods ARK Invest og 21Shares samarbejdede igen tidligere på året for at ansøge om en Bitcoin ETF efter tidligere afslag fra SEC. Ifølge standardprocedurer skulle SEC godkende eller afvise ansøgningen inden den 13. august. Da SEC i deres seneste bestilling bad offentligheden om at komme med kommentarer til ARK 21Shares ansøgning, blev fristen forlænget. Offentligheden får tre uger til at komme med yderligere kommentarer til ansøgningen, mens SEC får yderligere fem uger til at svare på alle modtagne kommentarer. Derudover kan SEC forlænge fristen med op til 240 dage, hvilket potentielt kan betyde, at en endelig afgørelse først træffes den 10. januar 2024. Cathie Wood, CEO for ARK Invest, bør ikke være overrasket over denne nyhed, da hun i et interview med Bloomberg den 7. august forudsagde en forsinkelse. Hun forudsagde også, at SEC kunne godkende flere Bitcoin ETF-ansøgninger. Dog er intet sikkert, da regulatoren også har afvist alle ansøgninger tidligere.

Bedenken über Bitcoin-Manipulation & Regulierung

Mens kryptofællesskabet fordøjer den hårde pille af SEC’s seneste træk, har nogle eksperter bemærket det gentagne brug af ordet “manipulation” i SEC’s seneste meddelelse. Dette er bekymrende, da SEC tidligere har afvist ansøgninger om Bitcoin ETF’er med begrundelse af mulig markedsmæssig manipulation. Derudover kan den fortsatte omtale af ordet “manipulation” fra SEC også betyde, at tilsynsmyndigheden, muligvis for at forhindre disse ansøgninger, kan kræve bevis for, at Bitcoin ikke er en manipuleret aktivklasse. Dette vil utvivlsomt være en stor opgave, da der over tid har været tilfælde, der har givet anledning til spekulation om, at kryptomarkedet potentielt kan blive manipuleret af store aktører. Derudover er Bitcoin en grænseløs og decentraliseret valuta, og selvom SEC skulle regulere dens brug i USA, kunne ETF-markedet stadigvæk blive manipuleret af eksterne aktiviteter uden for USA.

Top  Thailands planlagte digitale pengepung-projekt, der skulle udbetale 274 dollars til borgere over 16 år, er blevet udskudt. Kritikere kræver en undersøgelse af landets valgkommission.

SEC har også udtrykt bekymring for, at Bitcoin ikke har en “reguleret marked eller betydelig størrelse”, hvilket kunne forhindre godkendelse af en spot-handler Bitcoin ETF. Tilsynsmyndigheden påpegede, at Bitcoin Future ETF’er blev godkendt, fordi de blev reguleret af Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Bitcoin derimod reguleres af ingen myndighed.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button