Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

SEC skærper indsatsen mod digitale aktiver og retsforfølger Coinbase og Binance for lovgivningsbrud

SEC går hårdt efter digitale værdier

Den amerikanske børsmyndighed (Securities & Exchange Commission) har indgivet klager mod Coinbase og Binance for overtrædelse af loven. Under Securities Enforcement Forum Central den 19. september lovede SEC-embedsmand David Hirsch en mere detaljeret undersøgelse.

Det betyder, at markedet skal være forberedt på potentielle yderligere gebyrer og andre aktører i branchen, da reguleringsmyndigheden bekræfter, at der er flere svindlere i branchen.

SEC fokuserer på flere lovovertrædere

David Hirsch, chef for Crypto Assets & Cyber Unit i SEC, udtalte, at udover Binance og Coinbase har flere kryptovalutavirksomheder overtrådt loven. SEC har indgivet søgsmål mod de førende børser for salg af ikke-registrerede værdipapirer.

Samtidig antydede embedsmanden kommende skrappe foranstaltninger fra kommissionen, der sigter mod den bredere kryptosektor.

Hirschs kontor har i fokus kryptofirmaer, der overtræder finansielle reguleringer, og understreger, at myndigheden har flere virksomheder i kikkerten. Markedsdeltagere kan forvente yderligere gebyrer fra reguleringsmyndigheden i de kommende år.

Hirsch bekræftede muligheden for at tage tilføjelsesaktører som børser, clearingcentraler, forhandlere og mæglere i søgsmål, hvis de ikke overholder registreringsreglerne.

Derudover har SEC i sigtekornet den blomstrende sektor for decentral finans (DeFi). Mens de fleste af disse platforme hævder at fokusere på decentralisering, understregede Hirsch, at mærkning af projekter med DeFi-mærket ikke gør dem usynlige for kommissionen.

Desuden er der i den seneste tid observeret en stigning i svindelaktiviteter rettet mod DeFi-platforme. For eksempel rapporterede Invezz.com, at den decentrale finansside Zunami Protocol mistede omkring 2,1 millioner dollars efter et massivt hackerangreb i august.

Chancer for, at SEC vinder sine anklager

Ikke desto mindre erkendte embedsmanden, at kommissionen står over for mange retssager, hvilket begrænser deres ressourcer. SEC er blevet mødt med flere anklager, da deres målrettede personer har indgivet anmodninger og søgsmål mod tilsynsmyndigheden.

Kryptoentusiaster har kritiseret myndigheden for deres uklare reguleringsapproach, og mange har hævdet, at SEC udgør en trussel mod kryptomarkedet. Ikke desto mindre besejrer virksomheder, børser og firmaer konstant kommissionen.

Desuden har dommeren, som det kan ses her, nægtet tilsynsmyndigheden adgang til Binances amerikanske software i forbindelse med den igangværende retssag.

Kilde: divers medier

Exit mobile version