EthereumKrypto News

SEC wird voraussichtlich Ethereum-ETF auf Basis von Futures genehmigen

US-Børsenaufsichtsbehörde SEC kan tillade lancering af Ether-ETFs baseret på futures

Den amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC) er sandsynligvis ved at give tilladelse til flere børshandlede fonde (ETF’er), der er baseret på futures for Ether (ETH). Ifølge kilder kunne de første udbydere modtage tilladelsen allerede i oktober, ifølge Bloomberg News. Det forventes, at tilsynsmyndigheden ikke vil blokere for produkter baseret på futures for den næststørste kryptocurrency, ifølge personer med kendskab til sagen.

Futures er finansielle instrumenter, der tillader investorer at indirekte satse på udviklingen af hele indeks eller brancher uden at skulle eje det underliggende ETF-portfolio fysisk.

Næsten et dusin selskaber, herunder Volatility Shares, Bitwise, Roundhill og Proshares, har ansøgt om at lancere Ether-ETF’er. Ifølge kilderne kan der blive godkendt flere ansøgninger på samme tid i oktober. SEC har ikke kommenteret nyhederne.

Tidligere har SEC konsekvent opfordret fondsforvaltere med lignende ansøgninger til at trække dem tilbage. Da Volatility Shares ansøgte i slutningen af juli, gjorde SEC dog ikke det samme, hvilket blev opfattet som et signal om, at tilsynsmyndigheden måske vil ændre sin holdning. Siden da er de blevet oversvømmet med ansøgninger fra investeringsfirmaer, herunder ansøgninger, der kombinerer futures-ETF’er for både Bitcoin og Ethereum.

Mere regulering for kryptoaktiver

For kryptobranchen ville godkendelsen af ETF’er være et vigtigt signal, da flere institutionelle investorer sandsynligvis vil investere i branchen.

I USA diskuteres der i øjeblikket nye regler for kryptomarkedet, hvor SEC indtager en kritisk rolle. Formanden, Gary Gensler, kræver øget beskyttelse af forbrugerne og ser især denne beskyttelse som truet på kryptomarkedet. Ifølge SEC er stort set alle kryptocurrency undtagen Bitcoin og Ether værdipapirer, der kun må handles, hvis tilsynet godkender det. De fleste kryptobørser er uenige i dette synspunkt, hvorfor Gensler blandt andet retter sig mod store udbydere som Binance og Coinbase.

Top  Sam Bankman-Frieds Anwälte widersprechen der Forderung der Staatsanwaltschaft im Gerichtsprozess - Kunden und Investoren sollen nicht als Zeugen aussagen

Krypto-ETF: Institutionelle investorer ønsker at komme ind på markedet

I juni blev kursen på Bitcoin stimuleret af Blackrocks meddelelse om at lancere en Bitcoin-ETF. Den store kapitalforvalter vil registrere en såkaldt Spot-ETF hos SEC, der direkte vil følge Bitcoin-priserne.

Chancerne for, at ansøgningen bliver godkendt, er dog markant mindre end for Ether-futures-ETF’en. SEC anser sådanne Spot-Bitcoin-ETF’er for at være for sårbare over for manipulation og bedrageri, og derudover er beskyttelsen af investorerne for lav.

Blackrocks initiativ er heller ikke det første forsøg på at få grønt lys fra den amerikanske børsmyndighed til en sådan ETF. Indtil nu har SEC altid afvist lignende ansøgninger fra mindst et dusin andre kapitalforvaltere. Kun ETF’er baseret på Bitcoin-futures er blevet godkendt i USA, ikke direkte Bitcoin.

En strid mellem tilsynsmyndigheden og Grayscale Investments viser, hvor kompleks afgrænsningen af krypto-ETF’er er i øjeblikket. SEC har afvist ansøgningen fra kryptocurrency-manageren Grayscale om at omdanne deres Grayscale Bitcoin Trust til en Spot-ETF. Grayscale argumenterer for, at SEC’s beslutning er vilkårlig, da tilsynet tidligere har godkendt ETF’er baseret på Bitcoin-futures.

Hold dig informeret med Ethereum News

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button