Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

SERIX-Stimmungsindikator: Optimistiskt handelsmønster for Bitcoin og Ether trods modstridende trends

SERIX-Stimmungsindikator für Bitcoin steigt im Januar auf 109 Punkte

SERIX-Stimmungsindikator viser modstridende trends for europæiske privatinvestorer

Det tyske handelssted for værdipapirer, Spectrum Markets, har udgivet deres SERIX-stemmingsdata for januar, der viser modstridende trends i handelsadfærd for de to mest kendte kryptovalutaer, Bitcoin og Ether.

SERIX-stemningen for Bitcoin (BTC) fortsatte sin opstigning fra november sidste år og nåede 109 point i januar. Mens SERIX-sentimentsindekset for Ether (ETH) faldt til 103 point i samme periode.

Den amerikanske børsmyndighed SEC godkendte ETF’er på Bitcoin den 11. januar, hvilket åbnede op for adgang til kryptovalutaen for en lang række investorer, herunder institutionelle investorer. En lignende beslutning for Ether er endnu ikke truffet. Efter SEC’s meddelelse steg handlen med Bitcoin-turboer på Spectrum i januar med 2,5 gange sammenlignet med det gennemsnitlige månedlige niveau fra året før.

SERIX-værdien angiver stemningen blandt privatinvestorer, hvor et tal over 100 indikerer en optimistisk stemning, mens et tal under 100 indikerer pessimisme.

Spectrum Markets udvidede sit produktudvalg med turbooptioner på de to kryptovalutaer i maj 2022. Dette har gjort det muligt for privatinvestorer at deltage i prisændringer i et reguleret handelsmiljø uden behov for at administrere en separat kryptotegnebog.

Spectrum Markets er således det første regulerede handelssted, der tilbyder derivater på kryptovalutaer i Europa døgnet rundt og fem dage om ugen. Godkendelsen af ​​ETF-wrapperen i USA baner dog vejen for større institutionelle investeringsmidler i denne aktivaklasse.

Markedsudtalelse

Michael Hall, Head of Distribution hos Spectrum Markets, forklarer: “I timerne efter SEC’s beslutning om at godkende den første Bitcoin-ETF, oplevede Spectrum en markant stigning i aktiviteten med Bitcoin-relaterede produkter, da privatinvestorer udnyttede vores 24-timers handel til hurtigt at reagere på forventede nyheder i et reguleret miljø.”

Han tilføjer: “Vi støtter SEC’s beslutning, da muliggørelsen af ​​adgang til Bitcoin for amerikanske investorer via en højt reguleret og gennemsigtig investeringsform som en ETF matcher den stigende efterspørgsel efter forbedrede reguleringsstandarder for denne aktivaklasse. I EU er en børsnoteret Bitcoin-fond stadig ikke mulig inden for rammerne af de gældende bestemmelser, da UCITS-bestemmelserne ikke tillader en ensartet referencepris for en ETF-basisværdi. For at forblive konkurrencedygtige med USA skal EU-bestemmelserne tilpasses for at forhindre, at handelsstrømme fra Europa omdirigeres til udlandet.”

Spectrum Markets’ data for januar 2024 viste en ordrebogsvolumen på 311,5 mio. EUR, hvoraf 32,1% af handlerne fandt sted uden for de traditionelle handelstider (dvs. mellem 17:30 og 9:00 CET).

87,4% af ordrebogsvolumen blev genereret af indekser, 3,8% af valutapar, 5,2% af råvarer, 2,4% af aktier og 1,2% af kryptovalutaer. De tre mest handlede værdier var DAX 40 (39%), NASDAQ 100 (24,2%) og DOW 30 (11,7%).

Når man ser på SERIX-dataene for de tre vigtigste underliggende værdier, viste stemningen for DAX 40 en let stigning fra 97 til 99. Både NASDAQ 100 og DOW 30 forblev dog i det pessimistiske område med 98 sammenlignet med 98 og 96 i foregående måned.

Artiklen blev oprindeligt udgivet på Spectrum Markets-webstedet.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Exit mobile version