Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Sikkerhedssoftware fra amerikansk firma bag verdensomspændende IT-problemer: UKSH og Kreisverwaltungen berørt

Ein Mann gibt ein Interview vor dem Eingang des UKSH in Kiel, es ist Jens Scholz, der Vorstandsvorsitzende des Universitätsklinikums Schleswig-Holstein © NDR Foto: NDR Screenshot

## Problemer med IT-systemer rammer UKSH og Kreisverwaltungen

### Globalt IT-udfald forårsager kaos

I en overraskende vending har en sikkerhedssoftware fra det amerikanske firma Crowdstrike vist sig at være skyld i de omfattende IT-problemer, der plager virksomheder og organisationer verden over. I delstaten Schleswig-Holstein blev Universitätsklinikum i Kiel (UKSH) hårdt ramt af dette globale fænomen.

### UKSH står over for manuelle udfordringer

Med over 10.000 computere, der pludselig gik ned, blev UKSH tvunget til at omstille sig til manuelle processer. Klinikchefen, Jens Scholz, har været travlt optaget af at informere offentligheden om situationen. Desværre har operationer måttet udsættes, men nød- og akutbehandlingen på hospitalet er fortsat uændret. Der forventes, at normal drift vil blive genoprettet senest mandag.

### Kreisverwaltungen følger trop

Ikke kun UKSH blev ramt af de IT-problemer, også flere Kreisverwaltungen oplevede betydelige udfald i deres systemer. Blandt de hårdest ramte var Rendsburg-Eckernförde, Schleswig-Flensburg, Nordfriesland og Pinneberg. Flere af disse enheder var nødt til at aflyse eller omlægge aftaler på grund af de tekniske vanskeligheder.

### Globale konsekvenser og luftfartsvirksomhed påvirket

Set ud over de tyske grænser var IT-udfaldet ikke begrænset til Tyskland alene. Banker, butikker og medieorganisationer over hele kloden led under de samme teknologiske problemer. Selv flyselskaber som Eurowings oplevede forstyrrelser i deres drift, hvoraf mange flyvninger blev aflyst.

### Fremtiden for IT-sikkerhed
Ifølge IT-sikkerhedseksperten Martin Seeger er det afgørende for berørte organisationer at reagere proaktivt for at minimere skaderne forvoldt af den fejlbehæftede software. Dette incident viser vigtigheden af at have en robust og pålidelig IT-infrastruktur for at modstå lignende hændelser i fremtiden.

### Konklusion

På trods af de udfordringer, som det globale IT-udfald har medført, er det afgørende for berørte enheder at arbejde sammen for at løse problemerne og genoprette normal drift så hurtigt som muligt. Med en stærkere fokus på IT-sikkerhed kan lignende situationer forhåbentlig undgås i fremtiden.

Exit mobile version