Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Spot-Bitcoin-ETFs: Hvordan påvirker de markedet?

Bitcoin bei 34.000 $ ist wahrscheinlich der beste Kauf, den du im Moment tätigen kannst

Den indførte indflydelse fra Spot-Bitcoin-Exchange-Traded-Funds (ETF’er) i USA

Efter indførelsen af 11 Spot-Bitcoin-Exchange-Traded-Funds (ETF’er) i USA sidste uge har Matt Hougan, Chief Investment Officer (CIO) hos Bitwise, givet en interessant perspektiv på de potentielle virkninger af disse ETF’er på Bitcoin-markedet. Hans bemærkninger kommer på et kritisk tidspunkt, da den næste Bitcoin-halvering forventes at finde sted medio april 2024.

### Spot-ETF’er kunne have virkninger svarende til 1,4 Bitcoin-halveringer

Hougan drager en parallel mellem virkningerne af Bitcoin-ETF’er og Bitcoin-halveringsbegivenhederne. Han forklarer: “Crypto-Natives har en god mental model for virkningerne af Bitcoin-ETF’er på markedet: halveringen.” Han giver også en historisk kontekst: “Rundt regnet hvert fjerde år bliver mængden af nyoprettede Bitcoins halveret.” Prisen på Bitcoin er historisk set steget omkring halveringen i det pågældende år.”.

Når bloknummeret når 740.000 i april, vil belønningen for minedrift falde fra 6,25 til 3,125 BTC. Hougan understreger Bitcoin’s udbuds- og efterspørgselsdynamik og bemærker: “Bitcoin’s pris afgøres af udbud og efterspørgsel. Når man reducerer det nye udbud, kan det forventes (og har historisk set også været) godt for priserne.” Herefter kvantificerer han virkningerne af den næste halvering: “Ved de nuværende priser fjernes der omkring 7 milliarder dollars fra markedet hvert år.”.

Når Hougan kommer til kernen i sin analyse, sammenligner han de forventede indstrømninger af ETF’er med halveringseffekten. Han påpeger, at skøn over ETF-indstrømninger varierer, men mange tror, at disse produkter vil generere omkring 10 milliarder dollars om året i den nærmeste fremtid.

“Hvis det sker, betyder det, at ETF’ens direkte indflydelse på udbud- og efterspørgselsbalancen for Bitcoin er svarende til omkring 1,4 halveringer,” hævder Hougan.

Han advarer dog om timingen af disse virkninger og siger: “Bemærk, at ‘halveringer’ ikke har øjeblikkelig indvirkning på priserne. Hvis den næste halvering finder sted den 22. april, forventer vi ikke en markant prisstigning den 23. april. Historisk set er priserne steget omkring halveringen i det pågældende år. Det samme gælder også for ETF’er.”.

### En endnu større skala?

Hougan understreger også de indirekte fordele ved ETF’er. Ifølge ham kan disse produkter have indirekte fordele, som ikke er fanget i hans analogi. “Efter min mening vil ETF’en have stor fordel for regulering, langsigtede uddannelser osv. Den vil markant øge antallet af mennesker, der er interesseret i krypto, og dermed have en multiplikatoreffekt,” siger han.

Afslutningsvis siger Hougan: “Ikke desto mindre er halveringen en ret god mental model for de direkte virkninger af ETF’er: ~1,4 halveringer plus de betydelige ekstra fordele. Vi vil tage imod det.”.

Hougans skøn på 10 milliarder dollars om året i nettoindstrømninger til Spot-Bitcoin-ETF’er er ret konservativ. Analytikere fra Standard Chartered forudsagde for nogle dage siden, at der i år vil være indstrømninger på mellem 50 og 100 milliarder dollars. Hvis der faktisk strømmer 100 milliarder dollars ind i ETF’er, kunne produkterne endda have en så stor virkning som 14 BTC-halveringer.

På tidspunktet for trykning var BTC’s transaktionspris 42.964 dollars.

Bitcoin- og kryptomarkedet er i øjeblikket i en meget dynamisk tilstand, og udviklingen af ETF’er vil utvivlsomt have indflydelse på hele branchen. Det skal ses, hvordan indførelsen af disse produkter vil påvirke Bitcoin-markedet, og om Hougans prognoser vil holde stik. Investorerne følger spændt med i udviklingen på markedet, da volatiliteten forbliver høj, og fremtiden for Bitcoin og andre kryptovalutaer stadig er usikker.

Exit mobile version