Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Spot-ETFs kunne have en effekt svarende til 1,4 Bitcoin-halveringer

Goldman Sachs Analysis: Ethereum's Path to Scalability

Nye Bitcoin ETF’er og deres potentielle indvirkning på markedet

Efter lanceringen af 11 Spot Bitcoin Exchange Traded-Funds (ETF’er) i USA i sidste uge har Matt Hougan, Chief Investment Officer (CIO) hos Bitwise, givet sit perspektiv på de potentielle virkninger af disse ETF’er på Bitcoin-markedet. Hans udtalelser kommer på et kritisk tidspunkt, da den næste Bitcoin-halvering forventes midt i april 2024.

Spot-ETF’er kunne have virkninger svarende til 1,4 Bitcoin-halveringer

Hougan skaber en parallel mellem virkningerne af Bitcoin ETF’er og Bitcoin-halveringsbegivenhederne. Han siger:

“Krypto-indfødte har en god mental model for virkningerne af Bitcoin ETF’er på markedet: Halveringen.”

Han forklarer yderligere den historiske kontekst:

“Ca. hvert fjerde år halveres mængden af nyoprettede bitcoins. Historisk set er Bitcoin-prisen steget omkring halveringen.”

I april, når bloknummeret når 740.000, vil belønningen falde fra 6,25 til 3,125 BTC. Hougan fremhæver Bitcoin’s udbud- og efterspørgselsdynamik og bemærker:

“Bitcoin-prisen bestemmes af udbud og efterspørgsel. Når det nye udbud reduceres, bør det være godt for prisen (og det har det også været i fortiden).”

Derefter kvantificerer han virkningerne af den næste halvering:

“Ved de nuværende priser fjerner det ca. 7 milliarder dollars ny forsyning fra markedet hvert år.”

For at komme til kernen af sin analyse sammenligner Hougan de forventede indstrømninger fra ETF’er med halveringseffekten. Han bemærker, at skøn for ETF-indstrømninger varierer, men mange tror, at disse produkter i fremtiden vil generere omkring 10 milliarder dollars om året.

“Hvis det sker, betyder det, at den direkte virkning af ETF’en på Bitcoin’s udbud og efterspørgsel er ca. 1,4 halveringer,” hævder Hougan.

Han advarer dog om timingen af disse virkninger og siger:

“Bemærk, at “halveringer” ikke har en øjeblikkelig virkning på priserne. Historisk set er priserne steget det år, der følger efter halveringen. Det samme gælder for ETF’er.”

En endnu større spillerum?

Hougan fremhæver også de indirekte fordele ved ETF’er. Efter hans mening kan disse produkter have indirekte fordele, der ikke er dækket af hans analogi.

“IMHO er ETF’en en betydelig fordel for regulering, langsigtede investeringer osv. Den vil markant øge antallet af mennesker, der er interesserede i kryptovaluta, og dermed have en multiplikatoreffekt.”

Afslutningsvis siger Hougan om sine overvejelser:

“Dog er halveringen en ret god mental model for de direkte virkninger af ETF’er: ~1,4 halveringer, plus de betydelige sideeffekter. Vi tager imod det.”

Hougans skøn på 10 milliarder dollars nettoindstrømninger om året til Bitcoin ETF’er er ret konservativt. Analytikere fra Standard Chartered forudsagde for nogle dage siden, at der i år vil være indstrømninger på mellem 50 og 100 milliarder dollars. Hvis der faktisk flyder 100 mia. USD ind i ETF’erne, kunne produkterne endda have en indvirkning, der er så stærk som 14 BTC-halveringer.

Mere om Bitcoin:
– Bitcoin køb: Sådan gør du.
– Vores Bitcoin-prognose: Hvordan kan BTC udvikle sig?
– Aktuelle Bitcoin-nyheder
– Aktuel Bitcoin-kurs

Opdag de seneste Bitcoin News her

Exit mobile version