AltcoinsKrypto News

Stabile mønter oplever stigende popularitet i Argentina

Den stigende efterspørgsel efter stablecoins i Argentina

Argentina står over for en økonomisk og politisk krise, der har ført til et stigende antal stablecoin-køb på det sorte marked. Landet er plaget af hyperinflation, der underminerer værdien af den nationale valuta, pesoen. Ifølge eksperter er dette den værste politiske krise i 21 år.

Det officielle valutakurs er 287 pesos pr. dollar, mens den sorte markedspris ligger på omkring 600 pesos i Buenos Aires’ gader. For at forhindre kapitalflugt har regeringen siden 2019 begrænset køb af udenlandsk valuta til $200 pr. person pr. måned. Denne begrænsning har fået mange til at søge til det sorte marked.

Dog er der en mangel på fysiske dollars i Argentina, hvilket har ført til en stigende brug af stablecoins, der er pegget på den amerikanske dollar. Ifølge Sebastian Serrano, grundlæggeren af den brasilianske kryptohandelsplatform Ripio, blev deres stablecoin handlet til en kurs på 726 pesos den 18. august. Dette er 5,3% mindre end den såkaldte “blå dollar”, som er Argentinas uofficielle valutakurs på det sorte marked.

Stablecoins bruges primært af argentinske borgere som en måde at beskytte værdien af deres opsparing på. Nogle bruger også stablecoins til at købe flybilletter og betale for forsendelser. Derudover bliver mange freelancere i landet nu betalt i kryptovaluta i stedet for fiat-valuta.

Efterspørgslen efter Ripios stablecoin er steget fire gange siden præsidentprimærvalgene tidligere på måneden. Disse valg så kandidaten Javier Milei fra Libertad Avanza-partiet få næsten 33% af stemmerne og blev dermed den førende kandidat til præsidentvalget. Dette har ført til en stigning i investeringer i kryptovaluta fra argentinske investorer.

Top  Kan Bitcoin betragtes som en sikker havn i tider med geopolitisk usikkerhed og økonomisk turbulens?

Milei har tidligere udtrykt positive synspunkter om Bitcoin (BTC) og har forbindelser til kryptomarkedet. Dog favoriserer han en politik om dollarisering. Serrano mener dog, at Milei vil have en mere positiv holdning til kryptovaluta end venstreorienterede regeringer på grund af sin libertære tilgang til den private sektor. Han tilføjede dog, at han ikke tror, at en eventuel Milei-regering vil tilskynde til kryptobranchen eller skabe en suveræn digital valuta som Brasilien har gjort.

Selvom nogle mener, at Argentina er på vej til at blive en “BTC-havn”, mener Serrano ikke, at Milei vil blive en “Bitcoin-præsident” som Nayib Bukele fra El Salvador. Milei mangler viden om teknologien og har ikke den samme passion for kryptovaluta.

Valget til at vælge Argentinas næste præsident finder sted den 22. oktober. Det er stadig uvist, hvordan holdningen til kryptovaluta vil påvirke valgresultatet og den fremtidige politik i landet.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button