Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Strengere Finma-Kontrolle truer krypto-startups – en ny reguleringsrealitet for stablecoins

Der Finma-Chef Stefan Walter versucht, Zeichen der Stärke zu setzen.

## Finma strammer grebet om krypto-branchen

Finansmarkedsmyndigheden (Finma) har annonceret en skærpelse af tilsynet. Finma-chefen, Stefan Walter, har tydeliggjort dette ved sine første offentlige optrædener: Der må ikke være flere tilsynsmæssige svigt som i tilfældet med Credit Suisse.

### En ny tilgang til tilsyn
Finma har endnu ikke alle redskaber til at opfylde ambitionen om at være en “Best in Class” myndighed. Ikke desto mindre forsøger Finma at være mere beslutsom. For eksempel sendte Finma i juni digitalmægleren Flowbank til konkurs – en sjælden handling, der overraskede med sin skarphed.

### Fokus på krypto-industrien
I lyset af dette har Finma siden slutningen af juli rettet fokus mod krypto-branchen. De har udsendt en “meddelelse” om håndteringen af stablecoins – digitale aktiver, hvis værdi er bundet til en valuta som Dollar, Euro eller Schweizerfranc. Finma kræver nu, at alle involverede i stablecoin-transaktioner identificeres og har formuleret konkrete krav til stablecoin-udstedere og bankerne, der stiller garantier for dem.

## Modstridende synspunkter i krypto-reguleringen

Krypto-branchen ser Finmas meddelelse som en skærpelse af reglerne. Dette skaber bekymring blandt krypto-udbydere, da de føler, at de høje overholdelsesomkostninger vil skade potentialet for stablecoins. Der er også bekymringer om, hvordan reglerne kan påvirke innovationen inden for kryptoindustrien.

### Teknologiens tilpasning til regulering
Finma fastholder deres kurs og understreger vigtigheden af teknologineutralitet. De mener, at reglerne bør svare til det øgede risici i forbindelse med stablecoins, og at de er afgørende for at bekæmpe hvidvask og finansiering af terrorisme.

### Fokus på kommunikation
Der er en vis uenighed og uklarhed om Finmas tilgang til krypto-reguleringen i krypto-branchen. Der tales om behovet for mere dialog mellem Finma og krypto-aktørerne for at sikre en mere afbalanceret tilgang.

### Fremtiden for stablecoins
Selvom Finmas tiltag kan virke som et slag mod stablecoin-projekter, mener eksperterne, at lancering og drift af stablecoins stadig vil være mulig under det nye regelsæt. Selvom overholdelseskravene kan påvirke indtjeningsmulighederne, forventes innovationen ikke at lide skade.

Exit mobile version