AltcoinsKrypto News

Svindlere jagter mulige ofre i russiske regioner med digital rubelsvindel

Digital Ruble ‘Scammers’ sigter mod mål i russiske regioner?

Digital rubel-svindlere har angiveligt ramt flere russiske regioner, idet svindlere tilsyneladende håber at narre borgere, der endnu ikke fuldt ud forstår, hvordan den digitale rubel fungerer.

Medier over hele landet rapporterer, at svindlere sender borgere e-mails, der bruger kommercielle og centralbank-logoer.

E-mails hævder, at hvis borgere ikke “konverterer” deres besparelser til digitale rubler, vil de miste alt.

Andre svindlere udgiver sig som bankansatte og hævder, at de har udvalgt borgere til at deltage i digitale rubelpiloter.

I begge tilfælde forsøger svindlere ifølge medier at lede folk videre til phishing-websteder, hvor de forsøger at indsamle følsomme personlige og finansielle oplysninger.

Ifølge Vecherniy Vedmosti synes en af ​​svindelnummerne at have opereret i Sverdlovsk Oblast, området omkring byen Jekaterinburg i Ural Føderale Distrikt.

Medieudletningen skriver, at der i Sverdlovsk Oblast bliver sendt “falske meddelelser om overførsel af midler til digitale rubler, hvoraf nogle anmoder om indsamling af biometriske data.”

Der rapporteres også, at svindlere sender beskeder til folk i regionen via sms og sociale medier, hvoraf nogle udgiver sig som tjenestemænd for de multifunktionelle centre (MFC).

I Rusland er MFC’er lokale centre, der yder statslige og kommunale tjenester til beboerne.

Områdets informationsovør fortalte:

“Der er ingen procedure for overførsel af beboernes [almindelige fiatmidler] til digitale rubler. Derfor er der intet behov for at besøge lokale MFC’er eller ansøge om at aflevere biometriske data.”

Digital Ruble ‘Scammers’ leder efter mål i russiske regioner?

Et lignende svindelnummer ser ud til at være blevet lanceret i Murmansk, en by i det nordvestlige Rusland.

Top  Storbritannien indfører nye regler for indsamling og deling af information om krypto-transaktioner

Ifølge TV21 advarede Aleksey Andreev, vicedirektør for Centralbankens Murmansk-region, folk i området om at være “på vagt” over for “svindlere”, der “udnytter” “situationen.”

Andreev sagde, at “ingen e-mails om den digitale rubel” ville blive “sendt til borgere” under pilotprojektet.

Han advarede om, at e-mails fra “banker, især fra Centralbanken”, sandsynligvis var svindelnumre.

Og vicedirektøren sagde:

“Alle tilbud om at udføre transaktioner med digitale rubler er svindel. Svindlere […] forsøger enten at intimidere borgere ved at hævde, at de vil miste deres besparelser, eller tilbyder [falske] ‘unikke muligheder’ for at bruge digitale rubler under gunstige […] forhold.”

Den digitale rubel i den virkelige verden startede den 15. august, hvor 600 borgere i 11 byer fik lov til at foretage transaktioner med mønten.

Imidlertid viser undersøgelser, at mange russere tilsyneladende er forvirrede over nyheden om tokenets frigivelse.

En undersøgelse viste, at næsten en tredjedel af de adspurgte troede, at CBDC var “en form for scam.”

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button