Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Sydkoreas kryptomarked oplever markant vækst med en samlet markedsværdi på $21,1 milliarder i første halvdel af 2023

South Korea's Crypto Market Cap Nearly Doubles in First Half of 2023

Sydkorea registrerer en stigning på 46% i kryptovaluta-markedskapitalisering

I første halvdel af 2023 har Sydkoreas virtuelle aktivmarked oplevet en betydelig stigning og nået en samlet markedskapitalisering på 21,1 milliarder dollars. Ifølge den finansielle tilsynsmyndighed (FSC) i Sydkorea er landets krypto-markedskapitalisering steget med 46% sammenlignet med det foregående halvårsperiode. Den globale krypto-markedet har også oplevet betydelig vækst i samme periode, hvor markedskapitaliseringen steg med 53% og nåede en imponerende værdi af 154 billioner won. Dette skyldes primært en robust vækst i Bitcoin-priserne, der steg med 81% og nåede 30.441 dollars i juni sammenlignet med slutningen af det foregående år.

Sydkoreas krypto-markedsplads-operatører rapporterer en stigning på 82% i overskud

Udover stigningen i markedsværdi har Sydkoreas virtuelle markedsplads-operatører også oplevet en imponerende stigning på 82% i overskuddet i første halvdel af året. Det samlede overskud udgjorde 168 millioner dollars. Derudover er indskud på disse krypto-børser steget med 11% og nåede omkring 3 milliarder dollars. FSC’s rapport afslørede også nogle bemærkelsesværdige tendenser efter en undersøgelse af i alt 35 virtuelle aktiv-operatører i landet, herunder 26 krypto-børser. På trods af den overordnede vækst i krypto-markedet er den daglige gennemsnitstransaktionsværdi på de 26 børser faldet en smule med 1,3% til 2,1 milliarder dollars i perioden januar-juni sammenlignet med seks måneder tidligere.

Interessant nok er antallet af individuelle og virksomhedskrypto-handlere faldet med 210.000 til 6,06 millioner ved udgangen af juni. Blandt individuelle handlere udgjorde de i 30’erne den største andel med over 67%, og deres virtuelle aktier var mindre end 500.000 won værd.

662 typer kryptovalutaer blev handlet på koreanske børser

Data viser også, at Sydkorea så handel med 622 typer kryptovalutaer i første halvdel af året, herunder populære muligheder som Bitcoin, Ethereum, Ripple og Dogecoin. I løbet af denne periode blev der noteret 169 nye kryptovalutaer, mens 115 valutaer blev suspenderet fra handel af forskellige årsager såsom projektets risiko og investorbeskyttelse.

I takt med at Sydkoreas krypto-marked fortsætter med at vokse og udvikle sig, planlægger landet at implementere en ny lov til beskyttelse af krypto-investorer i juli næste år. Denne lovgivning giver myndighederne beføjelse til at straffe uretfærdige handelspraksis med mulige fængselsstraffe og bøder. Uretfærdige handelsaktiviteter omfatter brug af fortrolige oplysninger, markedskursmanipulation og ulovlige transaktioner.

Exit mobile version