AltcoinsKrypto News

Syrisk centralbank skrider fremad med planer om CBDC

Sydkoreanske centralbank præsenterer planer for digital valuta

Sydkoreas centralbank, Bank of Korea (BOK), vil præsentere en “blueprint” for sin CBDC (Central Bank Digital Currency) i september. Dette sker, da nationen ønsker at fremskynde udviklingen af sin digitale valuta, won.

BOK har allerede gennemført en vellykket pilotfase, hvor de har forsøgt at forbinde deres egen prototype af den digitale won-platform med kommercielle banker og e-handelsapps. Dette fokuserede pilotprojekt har banet vejen for BOK’s arbejde med at etablere en infrastruktur for CBDC’en.

I september vil BOK offentliggøre deres planer og samarbejder tæt med private sektors partnere. Banken har også anmodet om, at Nationalforsamlingen vedtager relevant lovgivning for CBDC’en og har allerede afholdt samtaler med de finansielle myndigheder i landet.

En embedsmand fra Financial Services Commission udtalte: “De relevante afdelinger i Financial Services Commission og Financial Intelligence Unit drøfter BOK’s CBDC-projekt”. Embedsmanden tilføjede, at reguleringsmyndighederne ville gennemgå BOK’s planer for at sikre, at der ikke opstår interessekonflikter. En lovramme for den digitale won vil derfor afhænge af BOK’s CBDC-model og hvilke love og regler der kan anvendes på den.

BOK skal stadig overtale lovgivere til at give dem den retlige beføjelse til at holde “digitale aktiver”. Men der har været modstand mod BOK’s planer. Under coronapandemien præsenterede regeringen planer om at skabe “kontaktløse” betalingskanaler, hvor CBDC’en blev fremhævet som et værktøj, der kunne hjælpe med dette. Dette har ført til initiativer som “kontantfri busser” i Seoul.

Forsøget med kontantfri busser i Seoul blev startet i oktober 2021, hvor kontantbetaling blev fjernet som mulighed på 171 busser. Dette forsøg er siden blevet udvidet til andre byer. Men disse planer har mødt modstand fra visse sektorer, som medierne rapporterede tidligere på året.

Top  EU's kommende digitale euro kan støde på forhindringer i non-euro medlemslande

Lovenstrenge og politikere har også talt om deres ønske om at skabe et “kontantfrit” samfund, men nogle kritikere har hævdet, at dette ville give for meget magt til BOK. Selvom BOK oprindeligt hævdede, at de ikke ville lancere en CBDC på grund af de mange e-betalingssystemer, der allerede eksisterer i Sydkorea, tyder begivenhederne i de seneste år på, at de har skiftet holdning.

Den hastige udvikling af Kinas digitale yuan-pilot kan også have tvunget Seoul’s hånd. Japan har også arbejdet på deres egen digitale yen-projekt. Seoul er ikke vant til at tabe kapløb inden for teknologi til Beijing, og ligesom Tokyo fondsstøtter de også private IT R&D-indsatser.

Med mere end 90 nationer, der allerede har undersøgt muligheden for at lancere en CBDC, vil BOK sikre sig, at de ikke bliver efterladt og er klar til at fremskynde lanceringen af den digitale won.

Crypto News Danmark

Danmarks førende cryptocurrency og blockchain teknologimagasin. De seneste nyheder, analyser og trends fra verden af ​​digitale aktiver præsenteres på en kompakt og velfunderet måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Articles

Back to top button