Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

Undersøgelse: De fleste russere har ingen interesse i at bruge den digitale rubel

Den digitale rubel i Rusland møder skepsis hos borgerne

En nylig undersøgelse viser, at størstedelen af ​​de russiske borgere er skeptiske eller ikke er interesserede i at bruge den digitale rubel, Ruslands centralbankdigatal valuta (CBDC).

Undersøgelsen blev udført af medieorganisationen BankInform, der bad sine abonnenter om at give deres mening om CBDC’en.

I øjeblikket bliver digital rubel testet i “virkelige scenarier” med, hvad Centralbanken har kaldt for en “udvalgt gruppe af forbrugere”.

15 russiske kommercielle banker deltager også i pilotprojektet sammen med en lille gruppe af små og mellemstore detailhandlere.

Ifølge medieorganisationen svarede kun 13% af de adspurgte, at de “havde til hensigt at bruge den digitale rubel” og “så den som en mulighed for nye chancer”.

Over en tredjedel af respondenterne (34%) sagde, at selvom de var “interesseret i ankomsten” af en “ny form for rublen”, havde de ingen intention om at bruge token.

Mere end en femtedel af respondenterne (21%) sagde, at de “overhovedet ikke var interesserede” i den digitale rubel.

Det ser ud til, at centralbanken har meget PR-arbejde foran sig, hvis de skal vinde russernes hjerter og sind.

BankInform bemærkede:

“Det mest interessante resultat af vores undersøgelse er, at 32% valgte et svarmulighed der lød: ‘Den digitale rubel er en slags svindel. Folk bør være forsigtige.'”

BankInform mener, at denne mulighed primært blev valgt af “personer, der er dårligt informerede om den digitale rubel”.

Men de påpeger, at “øget oplysning ikke garanterer, at mistanken vil forsvinde.”

De hævder også, at deres “små” undersøgelse viser behovet for en større undersøgelse, som endnu ikke er blevet udført.

Det er værd at bemærke, at den seneste rapport følger op på tidligere udtalelser fra den største bankforening i Rusland, der hævdede, at borgerne var “meget på vagt” over for den digitale rubel.

Foreningen skrev et brev til centralbanken og anmodede om klarhed om visse spørgsmål vedrørende den digitale rubel.

Foreningen opfordrede også centralbanken til at indføre et “direkte forbud mod at påtvinge borgerne at oprette en digital rubel-tegnebog.”

Erhvervsledere i Rusland har også givet udtryk for blandende følelser overfor Moskvas hastighedsforskyndede digitale rubel pilotprojekt.

Kreml og centralbanken mener imidlertid, at en russisk CBDC vil hjælpe Moskva og dets allierede med at frigøre sig fra dollaren og dermed undgå yderligere brug af kryptoaktiver.

Exit mobile version