Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

US-Börsenaufsicht SEC vor großem Angriff auf Ethereum – droht Verbot für ETH-Token?

SEC-Angriff auf Ethereum steht kurz bevor

##
Vigtig undersøgelse af SEC: Ethereum under lup

Spekulationer om en mulig undersøgelse af Ethereum af US Securities and Exchange Commission (SEC) har cirkuleret i mange år, men nu synes det at være tættere på virkeligheden end nogensinde før. Ifølge Fortune har flere amerikanske virksomheder, sandsynligvis fra krypto-verdenen, modtaget indkaldelser til en undersøgelse af SEC, hvor fokus tilsyneladende er rettet mod, om Ethereum ikke blot er en decentral kryptocurrency, men i virkeligheden en værdipapir.

Ethereum Foundation, med hovedkvarter i Schweiz, har ikke udtalt sig om situationen, men der har været visse tegn, der antyder en undersøgelse fra en statslig myndighed. Et sletning af en tekst på Ethereum-webstedet, som tidligere hævdede, at Ethereum Foundation aldrig var blevet kontaktet af nogen myndighed i verden på en måde, der krævede fortrolighed, sammen med fjernelsen af et logo med en gul kanariefugl, som tidligere signalerede, at der ikke havde været nogen undersøgelse fra en statslig myndighed, tyder på, at Ethereum Foundation nu vil advare om en forestående undersøgelse.

### SEC’s fokus på Ethereum-token
Det faktum, at amerikanske virksomheder nu også har modtaget henvendelser fra SEC vedrørende Ethereum (sandsynligvis kryptobørser som Coinbase eller Kraken, der handler med ETH), indikerer klart, at børsmyndigheden ønsker at undersøge, om ETH-tokens faktisk repræsenterer værdipapirer eller ej. I så fald kunne ETH potentielt blive forbudt i USA eller kræve en godkendelse fra SEC for at kunne handles igen.

Kursen på ETH fik et lille bump efter nyhederne, men er allerede stabiliseret sig. SEC har tidligere rettet søgelyset mod krypto-verdenen, og Ripple og Coinbase er blandt dem, der har været udsat for retssager på grund af påståede værdipapirer. Diskussionen om ETH-token opstod, da de blev introduceret gennem en ICO i 2014 og har siden udviklet sig til en Proof of Stake-konsensusmekanisme.

## Proof of Stake og SEC’s bekymring
Introduktionen af Proof of Stake har åbnet op for en ny diskussion om SEC’s syn på Ethereum. Mens Gensler, chef for SEC, har ment, at kun Bitcoin er en digital ressource, har andre token været anset som digitale værdipapirer. Ethereum-supportere påpeger dog, at blockchain-netværket er decentraliseret med en række validators for at sikre transaktionskorrekthed. Efter ‘The Merge’, hvor Proof of Stake blev implementeret, er der en tendens til stigende centralisering af validators, såsom hos Lido Finance og Coinbase.

Det er stadig uvist, hvordan SEC’s undersøgelse af Ethereum vil påvirke markedet og fremtiden for ETH-token. En eventuel afgørelse fra SEC kan have vidtrækkende konsekvenser for krypto-verdenen og investorerne i Ethereum.

Opdag de seneste Bitcoin News her

Hold dig informeret med Ethereum News

Opdag de seneste Ripple News og opdateringer

Exit mobile version