Artiklen kan se sådan ud:
Indholdsfortegnelse
US-Aktiemarkeder står for stabilisering
De amerikanske aktiemarkeder viser tegn på stabilisering før børsåbningen, mens investorer venter på offentliggørelsen af de kommende amerikanske arbejdsmarkedsdata. Disse data kan spille en afgørende rolle for den næste pengepolitiske beslutning fra Federal Reserve (Fed).
På den positive side ligger Dow Jones Futures 0,1 % op, mens S&P 500 Futures også viser en stigning på 0,1 %. Nasdaq Futures viser kun lille bevægelse.
I går måtte S&P 500 og Nasdaq Composite lide tab efter en turbulent handelssession. Kun Dow Jones Industrial kunne holde sig på plus.
Den generelle markedssentiment støttes af nye økonomiske data: Antallet af ledige job i USA er faldet til det laveste niveau i 3,5 år. Samtidig har Raphael Bostic, præsident for Atlanta Fed, udtrykt bekymring over potentielle “forstyrrelser” på arbejdsmarkedet, hvis renterne forbliver på deres nuværende niveau.
Disse udviklinger øger forventningerne til, at Fed kan sænke renten på deres næste møde.
Fokus rettes mod enkelte aktier som Nvidia (NASDAQ:), hvis aktie faldt med 1,7 % før åbningen. Årsagen hertil er en indkaldelse fra det amerikanske justitsministerium i forbindelse med en undersøgelse af mulige overtrædelser af konkurrencelovgivningen.
ADP-data i fokus
Investorer holder i dag nøje øje med den amerikanske arbejdsmarkedssituation, selvom den ledende arbejdsmarkedsrapport for august først offentliggøres senere på ugen.
I dag leverer ADP National Employment Report, som viser udviklingen i privatsektorens beskæftigelse, og de ugentlige første ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse i USA de første vigtige indikationer.
I juli var jobvæksten ifølge ADP-dataene bagud i forhold til forventningerne. Samtidig svarede antallet af første ansøgninger om arbejdsløshedsunderstøttelse i ugen frem til den 24. august nøjagtigt til prognoserne.
Markederne overvåger disse indikatorer nøje, men højdepunktet i ugen forbliver arbejdsmarkedsrapporten fra US Department of Labor, som forventes at vise 164.000 nye job skabt i august, en markant stigning fra de 114.000 i foregående måned. De svage data fra juli har allerede skabt usikkerhed og øget frygten for en recession.
Biden vil blokere US Steel-overtagelse
Den planlagte overtagelse af U.S. Steel af den japanske stålgigant Nippon Steel står angiveligt for fald. Ifølge flere medierapporter vil USA’s præsident Joe Biden blokere transaktionen til en værdi af 14,9 milliarder dollars af grunde vedrørende national sikkerhed.
Rapporterne henviser til interne oplysninger, hvoraf det fremgår, at Biden snart vil offentliggøre sin beslutning. Et regeringsorgan for udenlandske investeringer har fortalt Nippon Steel, at bekymringerne med hensyn til national sikkerhed ikke kunne afhjælpes.
Den demokratiske vicepræsident Kamala Harris og den republikanske præsidentkandidat Donald Trump modsætter sig også aftalen. Dermed dannes der en usædvanlig tværpolitisk alliance i denne sag.
US Steel-ledelsen advarer derimod om konsekvenserne af et sammenbrud. Tusindvis af job står på spil, og virksomheden kan være tvunget til at lukke produktionsfaciliteter. Investorerne reagerede usikkert: Aktiekursen faldt med over 17 % i går.
Verizon i samtaler om overtagelse af Frontier Communications
Verizon planlægger angiveligt et stort ekspansivt skridt: Ifølge en rapport fra Wall Street Journal forhandler selskabet i et fremskredent stadium om overtagelsen af Frontier Communications (NASDAQ: FYBR). Skulle aftalen bekræftes, kan Verizon styrke sit fibernet betydeligt og udvide sin position på det amerikanske bredbåndsmarked.
Personer, der er bekendt med forhandlingerne, forventer, at en officiel meddelelse om overtagelsen kan komme allerede i de kommende dage. Værdien af overtagelsen blev ikke specifikt angivet i rapporten, men Frontier Communications har en markedsværdi på ca. 7 milliarder dollars. Selskabet, der opererer i 25 amerikanske stater, gennemgik en konkursprocedure i 2021 og konsoliderede sig succesfuldt.
På børsen udløste nyheden stærke reaktioner: Aktierne i Frontier steg med 38 %, mens Verizon måtte acceptere et fald på over 3 %.
Olieprisen henter sig lidt
Olieprisen har lidt genopretning i europæisk handel i dag, efter at den tidligere var faldet til et fler-måneders lavpunkt. Årsagen til den seneste prisstigning er rapporter om, at de førende olieproducenter ønsker at holde deres produktionsmængder uændrede indtil videre, sammen med en overraskende kraftig nedgang i de amerikanske råolielagre.
Pt. handles Brent Crude 0,6 % højere på 73,15 dollar pr. tønde. Tagepriserne for US-olie () steg også med 0,6 % til 69,61 dollar pr. tønde, efter at de onsdag nåede det laveste niveau siden 11. december.
Ifølge data fra American Petroleum Institute (API) faldt de amerikanske råolielagre med 7,431 millioner tønder i sidste uge – langt mere end den forventede fald på blot 1 million tønder.
Imens overvejer OPEC+-landene en mulig udsættelse af den planlagte produktionsforhøjelse for oktober, som Reuters rapporterede i går med henvisning til informerede kilder.