Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

US-Parlamentarier fordern Klarheit von SEC: Wann kommt der Bitcoin ETF?

Kommen die Bitcoin Spot ETFs im Januar 2024?

US-Börsenaufsicht SEC (Securities and Exchange Commission) har endnu engang udskudt fristen for at træffe en endelig beslutning om flere Bitcoin Spot ETF’er. Fristen er blevet forlænget for ARK Invest 21Shares Bitcoin ETF og Global X Bitcoin Trust. De nye deadlines for godkendelse eller afvisning af ansøgningerne er henholdsvis den 10. januar 2024 (Ark Invest) og den 21. november 2023 (Global X).

Det er bemærkelsesværdigt, at SEC har forlænget fristen inden udløbet. Beslutningen om Ark Invest BTC ETF skulle oprindeligt træffes den 11. november og Global X Bitcoin Trust den 7. oktober. Dette er den fjerde og sidste frist for Ark Invest Indexfond. Den øverste finansmyndighed i USA kan ikke udskyde ETF’en igen; der skal altså træffes en beslutning.

“I henhold til dokumentet fra SEC fastsætter Kommissionen den 10. januar 2024 som den dato, hvor de enten skal godkende eller afvise den foreslåede regelændring,” lyder det fra SEC-dokumentet.

En interessant detalje er, at lige før fristforlængelsen modtog SEC et brev fra fire kongresmedlemmer. I brevet opfordrer parlamentarikerne SEC-chef Gary Gensler til at godkende de ansøgte Bitcoin ETF’er.

I brevet står der:

“Vi skriver til dig for at sikre, at SEC ikke længere går imod Bitcoin Spot ETF’erne.”

Som begrundelse henviser kongresmedlemmerne Mike Flood (R-Neb.), Tom Emmer (R-Minn.), Wiley Nickel (D-N.C.) og Ritchie Torres (D-N.Y.) til en domsafgørelse fra sidste måned, der fastslår, at SEC ikke bare kan afvise Grayscale Bitcoin ETF’en uden grund. Dommeren fastslog, at den har betydelige ligheder med allerede godkendte produkter som Bitcoin Futures ETF’erne.

Der er altså “ingen grund til at fortsætte med inkonsekvente beslutninger,” lyder det fra brevets forfattere.

På platformen X spekulerer markedets observatører allerede i, hvornår SEC kan godkende ETF’erne. Brugeren Pentoshi tror f.eks., at SEC vil godkende alle ansøgningerne på samme tid.

“Alt kan ske om 106 dage, men alt i alt nærmer vi os en konklusion,” lyder det. “Antagelsen er, at alle bliver godkendt på én gang ved den nærmeste endelige deadline, da de ikke vil udvælge nogle og afvise andre.”

Som dato virker den nye deadline for Ark Invest ETF’en plausibel. Den falder den 10. januar næste år.

Exit mobile version