Site icon Krypto news – seneste kryptovaluta nyheder, grundige guides og live updates

US-Senator plæderer for klarere kryptobestemmelser

US-Senator plæderer for klarere Krypto-bestemmelser

Med udviklingen af kryptovalutabranche er klare reguleringer blevet et vigtigt emne. USA’s senator Bill Hagerty (R-Tenn.) har udtrykt bekymring over manglen på klare forskrifter og advarer om, at denne usikkerhed får kryptovirksomheder til at søge bedre betingelser i udlandet. Hagerty, der er en fremtrædende personlighed i senatet inden for kryptovalutaer, opfordrer kongressen til at være lovgivende aktiv efter sommerpausen.

Under en tale ved Cato Institute pegede senator Hagerty på den udfordrende situation, der opstår på grund af manglende klare forskrifter. Han understregede, at den nuværende situation er ugunstig for virksomheder, der ønsker at investere og udvide i USA, og tvinger dem til at lede efter bedre juridiske rammer i udlandet. Denne tendens til, at kryptovirksomheder søger efter mere venlige regulatoriske landskaber i udlandet, giver anledning til bekymring for mulig tilbagetrækning af industrien fra USA.

En gradvis tilgang til lovgivning

Hagerty argumenterede for omfattende lovgivning for kryptovalutaer og foreslog en gradvis tilgang. Han nævnte et to-siders stablecoin-lovforslag fra 2021 som et eksempel på, hvor prægnante og overbevisende love kan være. Han påpegede den misforståelse, at længden af en lov afspejler dens værdi, og understregede, hvor vigtigt det er at formulere klare og velstrukturerede forskrifter.

Senator Hagerty udtrykte utilfredshed med Securities and Exchange Commission’s (SEC) tilgang, der er baseret på “regulering gennem håndhævelse”. Han opfordrede til øget tilsynshøringer med deltagelse af SEC’s formand, Gary Gensler, og satte spørgsmålstegn ved, om myndigheden alene kan stole på håndhævelsesforanstaltninger. Hagerty udfordrede også den markante kontrast mellem Genslers nuværende kritik af kryptobranchen og hans tidligere rolle som underviser i blockchain på MIT.

Bekymringer vedrørende centralbankernes digitale valutaer (CBDC’er)

Endnu en bekymring for Hagerty er de centrale bankers digitale valutaer (CBDC’er). Han advarede om, at bred indførelse af CBDC’er kan føre USA tættere på Kinas overvågning af økonomiske aktiviteter. Han nævnte eksemplet med Saule Omarova, Joe Bidens kandidat til Office of the Comptroller of the Currency, der efter en bankkrise i marts har talt for en regeringsstyret digital valuta.

Senator Hagertys bekymringer afspejler holdningen blandt krypto-veteraner, der opfordrer kryptoudviklere til at udforske internationale markeder. Den regulatoriske usikkerhed i USA har fået virksomheder som Coinbase og Binance til at søge efter mere venlige regulatoriske rammer i udlandet. Coinbase har betydeligt udvidet sin globale tilstedeværelse, mens Binance, trods tidligere regulatoriske udfordringer, aktivt søger regulering i Storbritannien.

Konklusion

Skæbnen for kryptovalutabranche i USA afhænger af den vedvarende regulatoriske usikkerhed. Lovgivningen kan afgøre, om USA forbliver et centrum for krypto-innovation eller mister sin førende position i det globale kryptolandskab. Mens de regulatoriske beslutninger fortsat lader vente på sig, venter branchen på klarhed og retningslinjer fra kongressen.

Exit mobile version